-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų euroskeptikų lyderis Nigelas Farage’as suformavo politinę grupę Europarlamente

Didžiosios Britanijos euroskeptikų lyderis Nigelas Farage'as, kurio populiarumas sparčiai auga, trečiadienį pasiekė svarbią pergalę, kai suformavo frakciją Europos Parlamente, užsitikrinęs prancūzų kraštutinių dešiniųjų perbėgėlės paramą.
Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos lyderis Nigelas Farage'as
Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos lyderis Nigelas Farage'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Marine Le Pen, vadovaujanti Prancūzijos kraštutiniam dešiniajam Nacionaliniam frontui (FN), artimiausiu metu taip pat turėtų paskelbti apie konkuruojančios euroskeptikų grupės suformavimą, naujienų agentūrai AFP sakė informuotas šaltinis.

„Labai didžiuojuosi, kad suformavau šią grupę su kitais Europarlamento nariais, ir mes įsipareigojame būti žmonių balsu“, – sakoma N.Farage'o paskelbtame pareiškime.

Jo vadovaujama Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) praėjusį mėnesį patrigubino savo vietų skaičių Europarlamente nuo aštuonių iki 24, rinkimuose aplenkdama ir vyriausybės vadovo Davido Camerono konservatorius, ir opozicinę Leiboristų partiją.

Frakcijai suformuoti šiai partijai reikėjo suburti įstatymų leidėjus iš septynių Bendrijos valstybių.

„Būsime priešakyje, dirbdami dėl laisvės, valstybių demokratijos ir gerovės atkūrimo visoje Europoje“, – sakė N.Farage'as.

„Būsime priešakyje, dirbdami dėl laisvės, valstybių demokratijos ir gerovės atkūrimo visoje Europoje“, – sakė N.Farage'as.

N.Farage'o frakcija „Laisvės ir demokratijos Europa“ (EFD) turės 48 narius, tarp jų bus du Lietuvos partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai bei vienas Latvijos Žaliųjų ir valstiečių sąjungos narys.

Ankstesniame Europarlamente šį politinė grupė turėjo 31 narį.

Frakcijos branduolį sudaro UKIP deputatai ir buvusio komiko Beppe Grillo vadovaujamo Italijos „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (M5S) atstovai (17).

Kiti EFP nariai yra iš Čekijos, Švedijos bei Prancūzijos.

Prancūzė Joelle Bergeron į Europarlamentą buvo išrinkta kaip M.Le Pen kraštutinių dešiniųjų FN atstovė, tačiau greitai susipyko su savo partija ir pasiskelbė nepriklausoma deputate.

N.Farage'as atsisakė formuoti bendrą politinę grupę su FN, nes laiko jį antisemitiniu.

M.Le Pen kol kas nesisekė susitarti dėl aljanso su partijomis iš šešių kitų Bendrijos valstybių, kurių deputatų jai reikia savo frakcijai įkurti.

Tačiau vienas informuotas šaltinis pranešė, kad M.Le Pen jau beveik pavyko palenkti į savo pusę europarlamentarus iš Lenkijos ir Bulgarijos, o kiek anksčiau ji jau užsitikrino dar keturių partijų paramą.

Suformavus frakciją, ne tik užsitikrinamas didesnis politinis matomumas bei galimybė pirmininkauti įvairiems komitetams, bet ir gaunamas 20-30 mln. eurų finansavimas per penkerių metų kadenciją.

M.Le Pen, kurios FN laimėjo 23 mandatus, dabar turi maždaug 40 europarlamentarų iš Nyderlandų, Austrijos, Italijos ir Belgijos paramą.

Galutinis terminas suformuoti politinę grupę Europarlamente yra birželio 23-ioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius