-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų laikraštis: V.Putinas išsilaipinimo Normandijoje 70-ųjų minėjime – spjūvis karo su naciais didvyrių atminimui

Vladimiro Putino dalyvavimas išsilaipinimo Normandijoje minėjime išniekina prieš 70 metų pradėtos operacijos prieš nacius ir joje žuvusių kareivių atminimą, teigia britų laikraščio „The Daily Mail“ apžvalgininkas Simonas Hefferis.
Normandy Landing
Išsilaipinimas Normandijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis primena, kad V.Putino vaidmuo aneksuojant Krymą ir destabilizuojant padėtį Ukrainoje prieštarauja toms vertybėms, dėl kurių sąjungininkai kovojo Antrajame pasauliniame kare.

„Tačiau šiandien ir rytoj jis bendraus su civilizuoto pasaulio lyderiais ir veteranais, kurių heroizmas, padorumas ir moralinis tvirtumas reiškia, kad jis nenusipelnė būti toje pačioje šalyje, jau nekalbant apie tą patį paplūdimį, kaip ir jie.“

S.Hefferis pripažįsta, kad rusų tautos auka Antrajame pasauliniame kare buvo milžiniška, tačiau primena, kad 1939-ųjų Molotovo-Ribbentropo susitarimas ir padrąsino Adolfą Hitlerį įsiveržti į Lenkiją.

Rusija gal ir buvo mūsų sąjungininkė 1944-aisiais, tačiau jos kariai šiame fronte nekariavo ir matyti V.Putiną čia tuo metu, kai jis laužo visas vertybes, už kurias tie didvyriai kovojo ir mirė, tiesiog kelia šleikštulį.

Nors Sovietų Sąjunga buvo antihitlerinės koalicijos dalis, tačiau Stalino armija kovojo kitokį karą nei Vakarų fronto sąjungininkai. Šiems tai buvo išsivadavimo kova, o Stalinui – imperinės ekspansijos karas, teigia S.Hefferis. Todėl V.Putinas neturi teisės švęsti išsilaipinimo Normandijoje 70-mečio.

„Rusija gal ir buvo mūsų sąjungininkė 1944-aisiais, tačiau jos kariai šiame fronte nekariavo ir matyti V.Putiną čia tuo metu, kai jis laužo visas vertybes, už kurias tie didvyriai kovojo ir mirė, tiesiog kelia šleikštulį“, – rašo „The Daily Mail“ apžvalgininkas.

Jis V.Putiną palygina su Josifu Stalinu, kuriam taip pat nė kiek nerūpėjo tarptautinės taisyklės ir normos. Todėl Prancūzija, S.Hefferio nuomone, turėjo atšaukti pakvietimą į Normandiją, kai tik Rusija aneksavo Krymą.

„Vakarai mažų mažiausia gali pasirūpinti, kad daugiau niekada šiam ar bet kuriam kitam tironui nebūtų leidžiama teršti didžių mūsų istorijos didvyrių atminimo savo ciniškų ir nusikalstamų ambicijų vardan“, – rašo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius