-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03 /15:50

Briuselio oro uostas vėl atidaromas: trys simboliniai skrydžiai ir griežtos saugumo priemonės

Į Portugalijos Faro miestą sekmadienį išskridęs „Brussels Airlines“ lėktuvas tapo pirmuoju, pakilusiu iš Briuselio oro uosto po „Islamo valstybės“ (IS) atakų kovo 22 dieną.
Zaventemo oro uosto prieigos
Zaventemo oro uosto prieigos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Darbuotojai ir vyriausybės pareigūnai oro uoste šio lėktuvo išskridimą pažymėjo tylos minute ir plojimais. Šio lėktuvo keleiviai buvo pirmieji, kuriems buvo taikytas naujasis griežtas oro uosto saugumo režimas.

Kiti du lėktuvai, turintys pakilti iš Briuselio oro uosto, skris į Atėnus ir Turiną.

„Brussels Airport Co.“ Vadovas Arnaud Feistas sakė, jog trys sekmadienį išskrendantys lėktuvai yra „vilties ženklas“, kad keleivių aptarnavimas gali būti atnaujintas taip greit po „tamsiausių Belgijos aviacijos istorijos dienų“.

Saugumas oro uoste sekmadienį buvo sustiprintas, keleiviams taikomos visiškai naujos registravimo procedūros.

Šis svarbus oro uostas buvo uždarytas nuo kovo 22 dienos, kai du vyrai susisprogdino jo išvykimo salėje. Maždaug tuo pačiu metu sprogimas nugriaudėjo ir vienoje Belgijos sostinės metropoliteno stotyje. Iš viso per šiuos koordinuotus išpuolius žuvo 32 žmonės.

Oro uosto išvykimo salė buvo smarkiai apgadinta ir kol kas, kaip laikinas pakaitalas, naudojama į palapinę panaši registracijos vieta.

Minėtos atakos Europos širdyje šokiravo Belgiją ir daugelis viliasi, kad oro uosto atidarymas, nors ir ribotam funkcionavimui, padės užversti šių skaudžių įvykių puslapį.

„Keleiviai patenkinti“

Vienas didžiausių pakeitimų bus tas, kad tik keleiviai su bilietais ir asmens dokumentais bus įleidžiami į laikiną išvykimo salę, ir kad jų krepšiai bus tikrinami prieš įėjimą. Į vidų įleisti keleiviai taip pat turės praeiti įprastus saugumo patikrinimus.

Iš pradžių oro uostas bus pasiekiamas tik automobiliais, kurie bus tikrinami. Visoje oro uosto zonoje patruliuos papildomi policininkai ir kariai.

Pirmasis skrydis į Farą numatomas 11 val. 40 min. Grinvičo (14 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

„Thomas Cook“ kelionių agentas Drew Descheemaekeris, kuris užsakė bilietus į tą lėktuvą 11 asmenų šeimai, tvirtino, jog klientai ramiai žiūri į naujas saugumo priemones.

„Klientai atrodo patenkinti“, – sakė jis AFP, paskambinęs tai šeimai dėl išvykimo patvirtinimo. Kalbant apie naujus patikrinimus, „visi apie tai žino, čia nėra jokio susirūpinimo“.

„Žmonės gan nekantravo (laukdami) Briuselio (oro uosto) atidarymo“, – pridūrė D.Descheemaekeris.

Skrydžių skaičius palaipsniui bus didinamas, nors oro uostas kol kas galės dirbti tik 20 proc. pajėgumu ir aptarnauti nuo 800 iki 1 000 keleivių per valandą.

Išvykimo salės rekonstrukcija užtruks mėnesius, sakė A.Feistas. Padaryta žala yra labai didelė, nuotraukose matyti sudaužytas stiklinis fasadas, įgriuvusios lubos ir suniokotos keleivių registracijos vietos.

Pasak A.Feisto, jis tikisi, kad oro uostas vėl normaliai veikti pradės birželio pabaigoje arba liepos pradžioje – „prieš prasidedant vasaros atostogoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius