-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs britų ultradešiniujų lyderis Tommy Robinsonas paleistas iš kalėjimo

Buvęs Jungtinės Karalystės kraštutinės dešiniosios stovyklos lyderis Tommy Robinsonas trečiadienį buvo paleistas iš kalėjimo, laimėjęs bylą, paakstinusią jo šalininkus visame pasaulyje.
Tommy Robinsonas
Tommy Robinsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Anglijos gynybos lygos (EDL), prieš islamą nusistačiusių gatvės aktyvistų sambūrio, įkūrėjas anksčiau buvo nuteistas kalėti 13 mėnesių.

Jis buvo įkalintas už nepagarbą teismui ir ankstesnio lygtinio nuosprendžio pažeidimą, nes tiesiogiai transliavo socialiniuose tinkluose reportažą prie Lidso karališkojo teismo šiaurės Anglijoje ir tokiu būdu pažeidė apribojimus dėl reportažų apie vieną bylą rengimo.

Po jo įkalinimo JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkai, įskaitant buvusį Baltųjų rūmų vyriausiąjį strategą Steve'ą Bannoną, reiškė T.Robinsonui paramą.

Šalininkai per gatvės protestus reikalavo paleisti aktyvistą, kuris anksčiau buvo keletą kartą nuteistas už narkotikų laikymą, užpuolimą ir sukčiavimą.

Londono apeliacinio teismo trijų teisėjų kolegija panaikino T.Robinsono nuteisimą už nepagarbą teismui. Jie savo sprendimą aiškino bylos techniniais trūkumais.

Dešiniųjų veikėjas buvo paleistas už užstatą, kol bus atnaujintas bylos nagrinėjimas.

„Apeliacijos teikėjas bus paleistas už užstatą, o nepagarbos Lidso karališkajam teismui klausimas grąžinamas svarstyti iš naujo“, – skaitydamas teismo sprendimą konstatavo vyriausiasis teisėjas lordas Ianas Burnettas, Anglijos teismų sistemos vadovas.

„Esame įsitikinę, kad Lidso karališkojo teismo sprendimas skirti įkalinimą taip skubiai suteikė progą nesąžiningumui“, – pridūrė jis.

„Neaišku, kurios vaizdo įrašo dalys buvo prilygintos nepagarbai, kurias dalis apeliacijos teikėjas per savo advokatą pripažino prilygstančiomis nepagarbai ir už kokį elgesį jis buvo nuteistas“, – pabrėžė vyriausiasis teisėjas.

Pasak Apeliacinio teismo, T.Robinsono byla bus iš naujo nagrinėjama Londono centriniame baudžiamajame teisme (Old Bailey) „kiek įmanoma greičiau“.

35-erių aktyvistas, kurio tikras vardas – Stephenas Yaxley-Lennonas, teismo posėdyje nedalyvavo.

Prie teismo pastato susirinkę apie 20 jo šalininkų, stebint dukart daugiau policininkų, skandavo jo vardą, o dar 20 priešingos stovyklos aktyvistų taip pat surengė piketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius