Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs „Echo Moskvy“ redaktorius sulaukė įspėjimo – prie durų rado kiaulės galvą

Buvęs Maskvos radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas sulaukė keisto įspėjimo – prie savo buto durų jis rado kiaulės galvą, ant kurios buvo uždėtas perukas, o ant durų buvo užklijuotas Ukrainos herbas ir antisemitinis užrašas vokiečių kalba.
Aleksejus Venediktovas
Aleksejus Venediktovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Apie tai A.Venediktovas pranešė savo „Telegram“ kanale.

„Kodėl ne šešiakampė žvaigždė ant mano buto durų? Jie nusprendė įbauginti mane ir mano šeimą?“, – prie vienos iš kanale paskelbtų nuotraukų klausė apžvalgininkas.

„Šalis, nugalėjusi fašizmą. Kodėl ne šešiakampė žvaigždė ant mano buto durų?“, – retoriškai jis klausė prie kitos nuotraukos.

Naujienų agentūra UNIAN rašo, kad A.Venediktovas dėl šio incidento ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Pasak naujienų agentūros, žinomas Rusijos žurnalistas ir istorikas, sako, kad įspėjimo žinutę prie jo buto durų atnešė didžiausios šalyje maisto produktų pristatymo įmonės „Delivery Club“ kurjeris.

Tuo metu BBC teigia, kad minėtos įmonės atstovai neigia, kad jie kaip nors yra susiję su šiuo incidentu.

Britų nacionalinis transliuotojas savo tinklalapyje teigia, kad prie buto durų rastas „šiukšles“ A.Venediktovo žmona išmetė.

BBC taip pat sako, kad buvęs „Echo Moskvy“ redaktorius turi vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas į kurjerį panašus asmuo, prie jo durų atnešantis keistą siuntą.

Vos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje Rusijos generalinis prokuroras nurodė apriboti priėjimą prie nepriklausomos žiniasklaidos. Buvo skelbta, kad veiklą stabdo liberalus Rusijos televizijos kanalas „Dožd“.

Tuo metu populiari radijo stotis „Echo Moskvy“, kurios vyriausiuoju redaktoriumi dirbo A.Venediktovas, paskelbė nutraukianti veiklą.

„Echo Moskvy“ direktorių tarybos balsų dauguma buvo nuspręsta likviduoti radijo stotį „Echo Moskvy“ ir interneto svetainę“, – platformoje „Telegram“ tuomet pranešė jos vyriausiasis redaktorius A.Venediktovas.

Sprendimas likviduoti „Echo Moskvy“ tapo dar vienu smūgiu nepriklausomai žiniasklaidai Rusijoje, kur spaudos laisvė sparčiai smunka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius