Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Egipto premjeras Ahmedas Shafiqas dalyvaus 2018 metų prezidento rinkimuose

Buvęs Egipto ministras pirmininkas Ahmedas Shafiqas, 2012 metais pralaimėjęs vėliau nuverstam islamistų palaikomam kandidatui prezidento rinkimuose, kitais metais mes iššūkį dabartiniam šalies vadovui Abdel Fattahui al Sisi, trečiadienį pranešė du jo patarėjai.
Ahmedas Shafiqas
Ahmedas Shafiqas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad jis dalyvaus“, – sakė vienas iš patarėjų, kalbėdamas apie Hosni Mubarako laikų vyriausybės vadovą, kuris 2012 metais išvyko iš šalies į Jungtinius Arabų Emyratus.

A.Shafiqas, kuris po pralaimėjimo Mohamedui Mursi 2012 metų rinkimuose buvo apkaltintas korupcija ir teisiamas už akių, pastaraisiais metais tapo aktyviu A.F.al Sisi kritiku ir galimu varžovu.

Buvęs premjeras nuo to laiko buvo išteisintas, ir jo advokatas nemato jokių kliūčių jam dalyvauti rinkimuose. Tačiau baiminamasi, jog prieš buvusį premjerą gali būti iškelta dar viena byla.

Kol kas neaišku, kada A.Shafiqas ketina sugrįžti į Egiptą dalyvauti pavasario rinkimuose.

Buvęs kariuomenės vadas A.F.al Sisi prezidentu buvo išrinktas 2014 metais, praėjus mažiau nei metams po savo pirmtako islamistų palaikomo M.Mursi nuvertimo. Kol kas jis oficialiai nepaskelbė, ar sieks dar vienos kadencijos, tačiau beveik neabejojama, kad kituose rinkimuose jis dalyvaus ir gal net laimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius