Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvęs Pentagono vadovas perspėja apie gresiančias tolesnes IS atakas

Buvęs JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas antradienį perspėjo, kad Vakarai gali tikėtis daugiau tokių atakų kaip mirtininko įvykdytas sprogdinimas Mančesteryje, nusinešęs 22 gyvybes.
Pentagono vadovas Robertas Gatesas
Robertas Gatesas perspėja apie gresiančias tolesnes IS atakas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Gatesas, dirbęs prezidentų George'o W.Busho ir Baracko Obamos administracijose, sakė, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), prarandantis savo pozicijas Irake ir Sirijoje, gali surengti daugiau tarptautinių teroro atakų.

„Nors žmonės bėga iš tų vietovių, tai dar nereiškia, kad jie yra nugalėti individualiai, ar kad jie nebėra įsipareigoję pulti „kryžininkus“, – sakė jis per konferenciją Vašingtone.

„Tai tiesiog reiškia, kad jie pakeis savo taktiką“, – pridūrė R.Gatesas.

JAV remiamos vietinės pajėgos išstūmė IS iš beveik visos džihadistų kontroliuoto Irako miesto Mosulo teritorijos, o operacija dėl Rakos Sirijoje turėtų prasidėti artimiausiais mėnesiais.

Tačiau džihadistų pralaimėjimas šiuose dviejuose svarbiuose miestuose neturėtų būti pervertinamas.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldo Trumpo vizitas Izraelyje
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldo Trumpo vizitas Izraelyje

„Lygiai taip pat matėme „al Qaeda“ plėtimąsi po Osamos bin Ladeno nužudymo 2011-aisiais... Manau, pamatysite ISIS (IS) aktyvesnę ir agresyvesnę įvairiose vietose Vakaruose“, – sakė R.Gatesas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė Pentagonui „sunaikinti“ IS, bandant užkirsti kelią užsienio kovotojams grįžti namo.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė Pentagonui „sunaikinti“ IS, bandant užkirsti kelią užsienio kovotojams grįžti namo.

Pastangos apsupti ir nukauti kaip galima daugiau džihadistų jų tvirtovėse, o ne leisti jiems pasprukti iš atakuojamų miestų ir bandyti juos likviduoti vėliau, atspindi suvokimą, kad būtina skubiai stabdyti suaktyvėjusius džihadistus, išnaudojančius savo karinį pasirengimą ir ideologiją rengti išpuoliams Europos sostinėse ir kitur.

Pirmadienį Anglijos šiauriniame Mančesterio mieste per popmuzikos koncertą mirtininko sprogdintojo surengta ataka pareikalavo 22 žmonių gyvybių. Tarp išpuolio aukų buvo ir vaikų, o dar 59 žmonės buvo sužeisti. Už šią ataką atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius