-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos politikas kaltina „slaptą Kremliaus grupuotę“ iš jo pavogus 6 mln. dolerių

Buvęs Samaros regiono gubernatorius Konstantinas Titovas kreipėsi į policiją, prašydamas nubausti „slaptą finansinę grupuotę prezidento administracijoje“, kuri, jo teigimu, iš jo pavogė 6 milijonus JAV dolerių, rašo meduza.io.
Maskva
Maskva / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Temos: 2 Korupcija Rusija

K.Titovo teigimu, 2007 metų rudenį jis susipažino su asmeniu, kuris save vadino Anatolijumi Šutovu. Šis žmogus teigė dirbąs Ggeneralinėje prokuratūroje. Jis pasiūlė investuoti į slaptą grupę, pavadinimu „Centras“, kuri esą pavaldi pačiam prezidentui Vladimirui Putinui.

A.Šutovas žadėjo, kad investiciją atpirks milžiniškos palūkanos. Buvęs Samaros gubernatorius galiausiai buvo įkalbėtas prisidėti prie šios slaptos grupės ir investavo į ją 4,4 milijonus JAV dolerių ir 1,5 milijonus eurų, kuriuos pasiskolino iš bankų sektoriuje dirbančio sūnaus.

Pasak K.Titovo, 2007 metų spalio mėnesį jis perdavė šiuos pinigus, o perdavimo operacijoje dalyvavo ir buvęs „CSKA“ sporto klubo vadovas Aleksandras Baranovskis.

Buvusio gubernatoriaus teigimu, jis vėliau nei šių pinigų, nei jokių žadėtų palūkanų nesulaukė. Į policiją nusprendė kreiptis tik praėjus aštuoneriems metams, mat bijojo galimų pasekmių jo politinei karjerai bei nenorėjo atkreipti dėmesio į šią korupcinę istoriją.

Dienraščio „Kommersant“ duomenimis, vienas iš bylos kaltinamųjų – Arturas Kuralajevas – jau prisipažino dalyvavęs pinigų išviliojimo operacijoje. Jis jau yra kalinamas dėl 2009 metų organizuotos finansinės apgaulės, kai iš vieno verslininko išviliojo 17,8 mln. rublių.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius