Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusiam D.Trumpo kampanijos vadovui P.Manafortui – papildomi 43 mėnesiai kalėjimo

Buvusiam Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovui Paului Manafortui skirti papildomi 43 mėnesiai kalėjimo pateikus kaltinimus dėl dalyvavimo sąmoksle. Praeitą savaitę politikos konsultantui skirta beveik ketverių metų laisvės atėmimo bausmė už mokestinius nusikaltimus ir bankinį sukčiavimą.
Paulas Manafortas
Paulas Manafortas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Atsiprašau už viską, ką padariau, už visus veiksmus, kurie mus šiandien atvedė čia“, – teisme kalbėjo P.Manafortas, sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje.

„Kaltinamasis nėra visuomenės priešas numeris vienas“, – pareiškė federalinė teisėja Amy Berman Jackson, skelbdama nuosprendį nuščiuvusioje teismo salėje.

„Bet jis nėra ir auka“, – pridūrė teisėja. Pasak jos, šis senas respublikonų lobistas neparodė jokios sąžinės graužaties ir nuolat melavo.

Praeitą savaitę 69 metų amžiaus politikos konsultantas buvo nuteistas beveik ketveriems metams kalėjimo už mokestinius nusikaltimus ir bankinį sukčiavimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Manafortas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Manafortas

P.Manafortui pateikti kaltinimai susiję su dešimtmetį trukusiu jo darbu atstovaujant su Maskva siejamų Ukrainos politikų interesams. Tačiau nė vienas iš kaltinimų nesusijęs su galimu D.Trumpo kampanijos sąmokslu su Rusija 2016-ųjų rinkimuose.

Prezidentas tokius kaltinimus griežtai neigia, specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio tyrimą vadina „raganų medžiokle“.

Prokurorai teigė, kad P.Manafortas, pasinaudodamas ofšorinių bankų sąskaitomis Kipre, nuo mokesčių pareigūnų nuslėpė daugiau nei 55 mln. JAV dolerių (48,8 mln. eurų), gautų iš Ukrainos politikų.

Jis yra vienas iš šešių pagrindinių D.Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos patarėjų ir bendražygių, kuriems buvo pareikšti kaltinimai R.Muellerio tyrime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Be P.Manaforto ir R.Gateso, dar keturi buvę D.Trumpo bendražygiai buvo apkaltinti arba jau padarė kaltės pripažinimo pareiškimus dėl kaltinimų, susijusių su R.Muellerio tyrimu.

Buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų melavus Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusijos pareigūnais. Šiuo metu jis laukia nuosprendžio.

Buvęs D.Trumpo asmeninis advokatas Michaelas Cohenas gegužės 6 dieną pradės atlikti jam skirtą trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Pernai jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl melavimo Kongresui, sukčiavimo, mokesčių slėpimo ir rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių pažeidimų.

Buvęs D.Trumpo rinkimų kampanijos patarėjas užsienio politikos klausimais George'as Papadopoulos padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl melavimo FTB. Jam buvo skirtos dvi savaitės laisvės atėmimo.

Dar vienas buvęs D.Trumpo patarėjas Rogeris Stone'as laukia teismo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius