Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnai dėl teroro aktų Maskvoje apkaltino Rusijos specialiąsias tarnybas

Čečėnijos kovotojai neprisiėmė atsakomybės už pirmadienį Maskvos metropolitene įvykdytus sprogimus ir apkaltino tuo Rusijos specialiąsias tarnybas.
Doku Umarovas
Doku Umarovas / kavkazcenter.com nuotr.

Kaip skelbia naujienų portalas lenta.ru, Gruzijos Pirmasis Kaukazo televizijos kanalas paskelbė įrašą, kuriame – čečėnų separatistų lyderio Doku Umarovo pranešimas. „Čečėnai negalėtų to padaryti. (...) Visa tai pateikta taip, kad atrodytų, jog niekas iš Rusijos specialiųjų tarnybų nekaltas, o iš tiesų jos prie to prisidėjusios. (...) Dėl sprogimų Maskvoje kalta FST“, – įraše kalba vyriškas balsas. Kol kas nežinoma, ar šis įrašas nėra klastotė ir ar jame dalyvavo D.Umarovas.

Anksčiau nuomonę, kad Rusijos specialiosios tarnybos prisidėjusios prie sprogimų Maskvoje, išsakė ir Čečėnijos parlamento atstovas Dukuvacha Abdurachmanovas. „Mes manome, kad dėl įvykių kaltos Maskvos specialiosios tarnybos, teisėsaugos organai arba Maskvos saugumo pajėgos“, – sakė jis.

Jis taip pat teigė, kad jeigu teroristams pavyko įsinešti sprogimo įtaisų į metropoliteną, tai liudija už saugumą atsakingų tarnybų bejėgiškumą ir kad jos galėjo bendradarbiauti su nusikaltėliais.

Sprogimai Maskvos metropolitene įvyko pirmadienį ryte ir nusinešė 39 žmonių gyvybes. FST paskelbė, kad sprogdinimus organizavo Čečėnijos pogrindžio kovotojas D.Umarovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius