Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijoje neonaciui kelią pastojo paauglė skautė

Socialiniuose tinkluose plinta nuotrauka, kurioje matyti, kaip 16-metė skautė Lucie Myslikova pastoja kelią neonaciui skustagalviui per dešiniųjų radikalų demonstraciją Brno mieste, rašo „The Guardian“.
L.Myslikovos ir skustagalvio neonacio akistata
L.Myslikovos ir skustagalvio neonacio akistata / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Neonacizmas Čekija

Drąsus mergaitės poelgis dabar giriamas. Nuotraukoje 16-metė Lucie ryžtingai ginčijasi su įniršusiu ir piktai gestikuliuojančiu skustagalviu.

L.Myslikova buvo tik viena iš daugybės skautų, kurie prisijungė prie protestuotojų, Brno atėjusių pasmerkti neonacių demonstracijos. Pastaroji antrajame pagal dydį Čekijos mieste vyko pirmadienį, Tarptautinę darbo dieną.

Čekijos žiniasklaidai policija teigė, kad protestuotojų prieš ekstremizmą susirinko dukart daugiau nei radikalų. Pastarųjų atėjo apie 150.

L.Myslikovos ir skustagalvio akistatą nufotografavęs Vladimiras Čičmanecas CNN teigė: „Ji drąsiai stovėjo pasitempusi. Jai 16 metų, ir ji pateikė išties galingų argumentų.“

„Norėjome parodyti, kad naciai čia nėra laukiami. Norėjome surengti atsakomąjį protestą ir pasijuokti, patrolinti nacius“, – pridūrė V.Čičmanecas.

Per pastaruosius Čekijos parlamento rinkimus 2013 metais kraštutinių dešiniųjų partija „Tiesioginės demokratijos aušra“ surinko beveik 7 proc. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius