Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čikagos centre buvo įsiplieskusios riaušės, apiplėšta parduotuvių

Gausios minios naktį į sekmadienį susirėmė su policininkais, riaušininkams nuniokojus kelias parduotuves Čikagos centre, o apšaudytiems pareigūnams taip pat teko panaudoti ginklus, pranešė policija.
Čikagos centre buvo įsiplieskusios riaušės, apiplėšta parduotuvių
Čikagos centre buvo įsiplieskusios riaušės, apiplėšta parduotuvių / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak vietos žiniasklaidos cituotų pareigūnų, sulaikyta per 100 žmonių, o 13 policininkų nukentėjo, riaušininkams daužant langus ir plėšikaujant prabangiose parduotuvėse.

„Policininkai buvo apšaudyti ir atsakė ugnimi“, – anksti pirmadienį tviteryje parašė Čikagos policijos atstovas Tomas Ahernas, pridūręs, kad per susišaudymą nebuvo sužeistas nė vienas pareigūnas.

Anot vietos žiniasklaidos, teisėsaugos institucijos nėra tikros, dėl ko kilo neramumai, įsiplieskę po pranešimo, kad policija šaudė miesto Englvudo rajone.

Automobilių stovėjimo aikštelėje prie apgadintos parduotuvės „Best Buy“, kur žmonės krovė prekes į mašinas, buvo matyti nuolaužų, o „Apple“ parduotuvės langai buvo išdaužyti.

Čikagos transporto departamentas įšaldė visą susisiekimą autobusais ir traukiniais su miesto centru, to paprašius viešojo saugumo pareigūnams. Siekiant apriboti eismą taip pat buvo pakelti tiltai, vedantys į miestą.

Pastaraisiais mėnesiais JAV purtė protestai prieš rasizmą ir policijos brutalumą. Tas demonstracijas išprovokavo beginklio afroamerikiečio George'o Floydo mirtis nuo policininko rankų Minesotoje gegužės 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius