-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CŽV vadovas mano, kad Rusija kišis į 2018-ųjų JAV Kongreso rinkimus

JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas Mike'as Pompeo teigia manąs, kad Rusija ir toliau bandys paveikti užsienio valstybių rinkimus. Anot M.Pompeo, Maskvos taikiniu turėtų tapti ir lapkritį vyksiantys rinkimai į JAV Kongresą, praneša BBC.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Pompeo BBC teigė nematąs ženklaus Rusijos aktyvumo sumažėjimo.

„Esu įsitikinęs, kad jie ir toliau bandys (kištis į rinkimus – red.), tačiau tikiu, jog Amerika galės užtikrinti laisvus ir sąžiningus rinkimus. Tikiu, kad pasipriešinsime pakankamai stipriai, ir jų poveikis mūsų rinkimams nebus didelis“, – BBC sakė M.Pompeo.

CŽV išsiaiškino, kad Maskva bandė paveikti 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus: įsilaužė į Demokratų partijos serverius ir nutekino elektroninius laiškus, socialiniuose tinkluose vykdė dezinformacijos kampaniją.

Tuo tarpu prezidentas Donaldas Trumpas specialiojo tyrėjo Roberto Muellerio vadovaujamą tyrimą dėl kišimosi į rinkimus vadina „apgaule“ ir „raganų medžiokle“.

Baltieji rūmai buvo apkaltinti neva nevertinantys Rusijos grėsmės pakankamai rimtai ir nesugebantys imtis atsakomųjų priemonių.

M.Pompeo interviu BBC sakė manąs, kad nepaisant bendradarbiavimo kovoje su terorizmu, Rusija yra priešiška valstybė, o jas pastangos užsiimti ardomąja veikla Europoje ir JAV nesusilpnėjo.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas

2018-ųjų lapkritį vyksiančių taip vadinamųjų „vidurio kadencijos rinkimų“ metu bus renkami 435 atstovai į žemuosius Kongreso Atstovų rūmus ir 33 atstovai į viršutiniais Kongreso rūmais laikomą Senatą.

Nerimą kelia ir Kinija

CŽV vadovas pridūrė, kad slaptos Kinijos pastangos daryti įtaką Vakarams kelia ne mažesnį nerimą nei Rusijos. M.Pompeo BBC teigė, kad Kinija turi kur kas didesnes galimybes tai padaryti.

„Pagalvokite apie dviejų ekonomikų mastą. Kinai turi kur kas daugiau galimybių vykdyti šią misiją negu rusai“, – teigė jis.

Anot JAV žvalgybos vado, šalys galėtų glaudžiau bendradarbiauti siekiant atremti Kinijos bandymus išplėsti įtaką Vakaruose.

„Galime matyti labai sutelktas pastangas pavogti Amerikos informaciją, į JAV infiltruoti šnipus – žmones, kurie Kinijos vyriausybės naudai veiks prieš Ameriką“, – tikino M.Pompeo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius