Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas leido savo konsultantui bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru R.Muelleriu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį leido savo teisiniam konsultantui Donui McGahnui bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, vykdančiu tyrimą dėl galimo Rusijos kišimosi į Jungtinių Valstijų 2016 metų rinkimus.
Buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris
Robertas Muelleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Leidau teisiniam konsultantui Donui McGahnui ir kitiems Baltųjų rūmų komandos nariams pilnai bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV vadovas.

„Be to, noriai suteikėme (tyrimui) per milijoną puslapių dokumentų, – pridūrė jis. – Pats skaidriausias reikalas pasaulyje. Jokio susimokymo (su Rusija) ir trukdymo (teisingumui) nebuvo. Raganų medžioklė!“

Kiek anksčiau laikraštis „The New York Times“ paskelbė, kad D.McGahnas esą aktyviai bendradarbiavo su R.Muelleriu. Pasak leidinio, Baltųjų rūmų teisinis konsultantas per pastaruosius devynis mėnesius mažiausiai triskart „savanoriškai kalbėjosi“ su tyrėjais, o iš viso tie susitikimai truko daugiau kaip 30 valandų.

„The New York Times“ teigimu, D.McGahnas specialiajam prokurorui suteikė informacijos apie D.Trumpo komentarus ir veiksmus, kai buvo atleistas tuometinis Federalinio tyrimų biuro direktorius Jamesas Comey.

Kaip pranešė leidinys, teisininkas galėjo būti įsitraukęs į prezidento mėginimus atleisti patį R.Muellerį. Vis dėlto S.McGahnas tyrėjams yra sakęs, kad niekada nėra matęs, kad prezidentas būtų viršijęs savo įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius