Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpas pritaria pasiūlymui uždrausti automatiniu režimu leidžiančius šaudyti ginklus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad pritaria pasiūlymui uždrausti įtaisus, leidžiančius pusiau automatiniu ginklu šaudyti automatiniu režimu ir paleisti šimtus šūvių per minutę. Toks prezidento pareiškimas pasirodė praėjus beveik savaitei nuo išpuolio vienoje Floridos vidurinėje mokykloje, kai vienas buvęs jos moksleivis nušovė 17 žmonių, tarp jų – tris mokytojus.
JAV prezidento Donaldo Trumpo  pirmasis metinis pranešimas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vos prieš kelias akimirkas pasirašiau memorandumą, nurodantį generaliniam prokurorui pasiūlyti reglamentą uždrausti visus įtaisus, kurie paverčia teisėtus ginklus automatais“, – pareiškė D.Trumpas.

Antradienį jis dalyvavo Baltuosiuose rūmuose vykusiame renginyje, per kurį už heroizmą buvo pagerbti 12 amerikiečių. D.Trumpas vylėsi, kad tos „kritiškai svarbios taisyklės“ bus „labai greitai“ parengtos.

Teisingumo departamento atstovė pareiškė, kad buvo „veikiama greitai siekiant įveikti teisės aktų leidimo procesą. Laukiame to proceso rezultatų, kai tik jis bus tinkamai užbaigtas“

Raginimų uždrausti vadinamąsias spyruoklines buožes, leidžiančias šaudyti automatiniu režimu, padaugėjo po spalį kantri muzikos koncerte surengtų žudynių, per kurias buvo nušauti 58 žmonės. Kaip pranešama, šaulys Stephenas Paddockas ant kai kurių savo ginklų buvo sumontavęs tokius įtaisus.

Išpuolis Las Vegase buvo kruviniausios šaudynės per šiuolaikinę JAV istoriją.

Minėtų įtaisų uždraudimas buvo viena iš nedaugelio ginklų kontrolės iniciatyvų, kurioms pritarė ir įtakingoji Nacionalinė šaulių asociacija (NRA).

„Negalime imtis veiksmų, kurie tik verčia mus jaustis lyg kažką keistume, – pareiškė D. Trumpas. – Privalome iš tikrųjų kažką pakeisti.“

„Privalome atsikratyti klišių ir baigti išsisėmusius debatus bei sustelkti į įrodymais paremtus sprendimus ir saugumo priemones, kurios iš tikrųjų veikia“, – pridūrė JAV vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius