-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 21 /21:39

JAV sankcijomis nusitaikė į firmas, palaikančias verslo ryšius su Šiaurės Korėja

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį paruošė dirvą sankcijoms, kurias numatyta skelbti užsienio bendrovėms, palaikančioms verslo ryšius su Šiaurės Korėja; taip žengtas pirmasis žingsnis galimoms baudžiamosios priemonėms, taikytinoms Kinijos ir kitų šalių bendrovėms.
Donaldo Trumpo kalba Arizonoje
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai gali pranašauti apie ryžtingą ekonominės kilpos Pchenjano režimui veržimą – D.Trumpas pasirašė įsaką, leisiantį taikyti sankcijas „asmenims ir įmonėms, finansuojančioms ir skatinančioms prekybą su Šiaurės Korėja“.

D.Trumpas tai paskelbė per darbo vakarienę su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe ir Piettų Korėjos prezidentu Moon Jae-in.

Pasak JAV prezidento, ši priemonė nutrauks prekybos ryšius su Šiaurės Korėja, taip spaudžiant ją, kad stabdytų savo branduolinio ginklavimosi programą.

„Tolerancija šiai gėdingai praktikai turi baigtis dabar“, – pridūrė jis.

Jis taip pat sveikino Kinijos centrinį banką, ketvirtadienį nurodžiusį šalies bankams nutraukti paslaugų teikimą Šiaurės Korėjai.

ES sutarė dėl naujų sankcijų Šiaurės Korėjai – šaltiniai

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį sutarė dėl naujų sankcijų Šiaurės Korėjai, naujienų agentūrai AFP pranešė diplomatiniai šaltiniai, tarptautinei bendruomenei siekiant dar labiau nubausti Pchenjaną dėl jo vykdomos branduolinių ginklų programos.

28-ių šalių blokas sutarė dėl naujo priemonių paketo, įskaitant investicijų Šiaurės Korėjoje ir naftos eksporto draudimą.

28-ių šalių blokas sutarė dėl naujo priemonių paketo, įskaitant investicijų Šiaurės Korėjoje ir naftos eksporto draudimą.

ES taip pat ketina į „juoduosius sąrašus“ įtraukti daugiau Šiaurės Korėjos fizinių ir juridinių asmenų.

Bendrijos šalių ambasadoriai ketvirtadienį „sutarė dėl naujų autonominių priemonių paketo“, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas. Dabar bus parengtos konkrečios sankcijos, jas kitą mėnesį formaliai patvirtins užsienio reikalų ministrai.

ES planuoja dar labiau apriboti pinigų sumas, kiek pinigų į gimtąją šalį gali pervesti Europoje dirbantys korėjiečiai.

Taip pat ketinama išplėsti prabangių prekių sąrašą, kurias bus uždrausta eksportuoti į Šiaurės Korėją.

Šiaurės Korėja jau yra atliktusi šešis branduolinius bandymus, galingiausias iš jų įvyko rugsėjo 3 dieną. Tai paskatino tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą ir naujas sankcijas.

Šalys tikisi, jog ekonominės priemonės apribos Šiaurės Korėjos resursus, reikalingus jai toliau vystyti branduolinę programą, ir taip paskatins ją derėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius