-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais atvyko į Izraelį

JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais sekmadienį atvyko į Izraelį derybų su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu.
Johnas Boltonas ir Donaldas Trumpas
Johnas Boltonas ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Laukiu šiandien prasidedančio susitikimo su ministru pirmininku Netanyahu bei kitais pareigūnais, su kuriais aptarsime dvišales problemas ir ištisą virtinę nacionalinio saugumo klausimų“, – prieš susitikimą socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Johnas Boltonas.

D.Trumpo patarėjas per savo kelionę taip pat vyks į Ukrainą ir Ženevą, kur jo laukia susitikimas su Rusijos Federacijos saugumo tarybos vadovu Nikolajumi Patruševu.

Apie J.Boltono kelionę ar susitikimų su Izraelio pareigūnais tikslus Baltieji rūmai nedaugžodžiavo. Skelbiama, kad su B.Netanyahu J.Boltonas susitiks pirmadienio rytą.

Vienas JAV ambasados atstovas teigė, kad B.Netanyahu ir kiti Izraelio pareigūnai su J.Boltonu aptarinės „regionines saugumo problemas“.

Izraelis ir D.Trumpo vadovaujami Baltieji rūmai kartu nerimauja dėl Irano bei jo įsitraukimo Sirijoje. Iranas ir Rusija remia Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

B.Netanyahu prižadėjo neleisti Iranui įtvirtinti savo kariuomenės kaimyninėje Sirijoje, be to, Izraeliui buvo priskirta ištisa virtinė antskrydžių prieš iraniečius Sirijoje.

Izraelis taip pat gyrė D.Trumpo sprendimą pasitraukti iš Irano branduolinio susitarimo bei sugrąžinti ekonomines sankcijas Teheranui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius