-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpo šalininkai skundžiasi būsiantys ignoruojami

Kai kurie iš beveik 75 mln. amerikiečių, balsavusių už Donaldą Trumpą ir atsisakančių pripažinti prezidento Joe Bideno pergalę rinkimuose, trečiadienį, naujojo valstybės vadovo inauguracijos dieną, sakė, kad jų balsai yra nepelnytai ignoruojami.
D.Trumpo šalininkų protestas
D.Trumpo šalininkų protestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūra AFP pakalbino keletą D.Trumpo šalininkų, norėdama sužinoti, kokius jie prognozuoja tolesnius buvusio lyderio veiksmus ir kaip vertina gyvenimo Amerikoje dirbant naujajai demokratų administracijai perspektyvą.

„Jie sukčiavo“

„Kai Trumpas buvo prisaikdintas, buvau labai laiminga“, – sakė jogos trenerė ir uoli katalikė Gia Maxson, gyvenanti Šiaurės Karolinos mieste Hikoryje.

„Dalyvavau dviejuose Trumpo mitinguose. Jie buvo nuostabūs, pakiliai, teigiamai nuteikiantys renginiai“, – pridūrė ji.

G.Maxson atsisako patikėti, kad D.Trumpo šalininkai prieš dvi savaites šturmavo JAV Kapitolijų, nors tie įvykiai buvo nufilmuoti daugybe kamerų.

„Visa tai buvo inscenizuota, kad būtų galima juos [D.Trumpo rėmėjus] nutildyti. Jie nuo pat pradžių bandė viską, ką tik galėjo, kad juo atsikratytų. Galiausiai jie sugalvojo būdą jam nužudyti“, – teigė moteris.

„Bijau, esu pikta, absoliučiai priblokšta, kad tai galėjo nutikti Amerikoje“, – kalbėjo ji.

G.Maxson sakė paprasta žiūrinti prezidentų inauguracijos ceremonijų transliacijas, bet nusprendusi šiemet to nedaryti.

„Esu įsitikinusi, kad visiškai neteisėta. Tikiu, kad jie sukčiavo. Bidenas jokiu būdu negalėjo gauti 80 mln. balsų“, – tvirtino G.Maxson, turėdama galvoje nepagrįstus kaltinimus, kad prezidento rinkimai buvo suklastoti.

AFP pašnekovė taip pat sakė esanti įsitikinusi, kad D.Trumpas iš politinės arenos nedings.

„Tikiuosi, kad gali būti įkurta nauja partija – Patriotų partija. Tai būtų geriausias scenarijus – dvipartinės sistemos pabaiga“, – pabrėžė ji.

„Konstitucijai prieštaraujanti“ apkalta

Pensilvanijos Bradfordo apygardos vietos deputatas Dougas McLinko sakė AFP esąs susirūpinęs, kad Demokratų partija gali mėginti panaikinti Rinkikų kolegijos instituciją.

Tokiu atveju „kaimiškoji Amerika nebeturės balso – tik didžiųjų miestų sritys“, pabrėžė jis.

„Ši šalis dar niekada nebuvo suskaldyta“, – pridūrė D.McLinko. Jis taip pat piktinosi kai kuriais kairiojo sparno veikėjais, vadinančiais D.Trumpo šalininkus neonaciais.

„Pavadinti ką nors naciu – nemanau, kad esama blogesnių žodžių. Ir vis dėlto jie tai daro, o paskui šneka apie šalies suvienijimą“, – skundėsi D.McLinko.

„Manau, [D. Trumpui Atstovų Rūmų surengta antroji] apkalta yra visiškai prieštaraujanti konstitucijai. Regis, jie užmiršo 75 mln. už jį balsavusių žmonių“, – sakė vyras. Jis taip pat pridūrė esąs įsitikinęs, kad D.Trumpo šalininkų judėjimas išliks.

„Nacionalinis populizmas yra daugiau nei Donaldas Trumpas, ir tai niekus nedings“, – pabrėžė D.McLinko.

Nepasitikėjimas J.Bidenu

„Man atrodo, kad Bidenas ketina sugriauti viską, ką yra nuveikęs Trumpas“, – sakė sveikatos draudimo srityje dirbanti Sharon McGettrick, gyvenanti Klirvoterio mieste Floridos valstijoje.

„Tikėjausi, kad galėsime toliau spręsti šitą imigracijos padėtį, [įsirengdami] sieną, kuri, kaip dabar jie sako, nebebus statoma“, – aiškino ji.

„Nebeturėsime šių pasirinkimų, žodžio laisvės. Iš mūsų taip pat ketina atimti ginklus“, – skundėsi Sh. McGettrick.

Ji sakė esanti tikra, kad COVID-19 pandemija buvo „surežisuota“ Kinijos kaip priemonė finansiškai pakenkti Jungtinėms Valstijoms.

„Viduriniosios klasės nebėra. Arba esi turtingas, arba vargšas. Uždirbu 31 tūkst. dolerių (25,6 tūkst. eurų) per metus, ir tai, jeigu pasižiūrėtumėt statistiką, reiškia, kad skurstu“, – tvirtino moteris.

„Galbūt neturėčiau būti tokia įžūli ir manyti, kad jis [J. Bidenas] nedirbs dėl mūsų šalies, bet nejaučiu jam tokio pasitikėjimo, kokį jaučiau Trumpui“, – konstatavo ji.

Trumpas „neišeis“

Smulkus verslininkas Timas Hearnas, gyvenantis prie Šarlotės miesto Šiaurės Karolinoje, sakė, kad politikai Vašingtone „sukūrė Kongrese aplinką, kad tai tapo veikiau darbu ir gyvenimo būdu, o ne tarnyba šaliai“.

„Trumpas sugražino į Ameriką darbo vietas, kurios buvo perkeltos į užsienį ankstesnių administracijų – tiek respublikonų, tiek demokratų, – kalbėjo jis. – Tai nebuvo tiesiog scenarijus „raudoni prieš mėlynus“. Tai buvo „Amerika prieš globalistus“.

T.Hearnas mano, kad vadovaujant J.Bideno administracijai energija pabrangs, o tai sužlugdytų jo verslą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Melania Trump
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Melania Trump

„Jeigu jis nori padidinti minimalų atlyginimą, tai irgi mums pakenks“, – pridūrė jis.

T.Hearnas sakė esąs įsitikinęs, kad J.Bideno vyriausybė darys „viską, ką gali“, kad „panaikintų“ trumpizmo pasiekimus.

„Tačiau jie [D. Trumpo šalininkai] neišeis. Žmonės tebeturės paskatų“, – pridūrė jis.

„Jeigu Trumpas nebekandidatuos, manau, esama vietos balotiruotis [jo sūnui] Donui jaunesniajam. Manau, jis yra vienintelis, galintis perimti deglą ir jį nešti“, – sakė T.Hearnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius