-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17 /14:14

Danijos žvalgybos agentūra buvo perspėta apie teroro išpuolius įvykdžiusį vyrą

Danijos sostinėje antradienį prie kultūros centro, kur šeštadienį užpuolikas per seminarą apie islamą ir žodžio laisvę nušovė žmogų, buvo aptiktas „įtartinas paketas“, dėl kurio iš pastato buvo evakuoti žmonės. Kiek vėliau Danijos žvalgybos agentūra (PET) pranešė, kad apie teroro išpuolius įvykdžiusį vyrą buvo įspėta, tačiau nebuvojokių ženklų, kad šis rengiasi teroro išpuoliams.
Išpuolis Kopenhagoje
Išpuolis Kopenhagoje / „Scanpix“ nuotr.

14.14 val. Danijos žvalgybos agentūra (PET)  pranešė, kad kalėjimo pareigūnai buvo perspėję apie du žmones Kopenhagoje nušovusį vyrą.

Anot PET, rugsėjo mėnesį ji sulaukė pranešimo, kad yra grėsmė, jog 22-ejų vyras gali suradikalėti ir kad tuo metu jis atliko bausmę už įvykdytą užpuolimą. Vis dėlto PET praneša, kad nebuvo jokių ženklų, kad jis planuoja išpuolį.

Šaulys savaitgalį įvykdė du teroro išpuolius Kopenhagoje ir buvo nušautas policijos. Pareigūnai jau anksčiau skelbė, kad šalies žvalgyba stebėjo jį.

Danijos politikai paragino atlikti tyrimą ir išsiaiškinti, ar policija ir žvalgyba galėjo padaryti daugiau, kad užkirstų kelią įvykdytiems teroro išpuoliams.

Aptiktas paketas

Danijos sostinėje antradienį prie kultūros centro, kur šeštadienį užpuolikas per seminarą apie islamą ir žodžio laisvę nušovė žmogų, buvo aptiktas „įtartinas paketas“, dėl kurio iš pastato buvo evakuoti žmonės, pranešė policija.

„Į „Krudttoenden“ centrą iškviesti sprogmenų ekspertai. Tai įprasta procedūra“, – rašoma žinutėje, kuri paskelbta Kopenhagos policijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Naujienų agentūra „Ritzau“ pranešė, kad pakete buvo žinučių, susijusių su šeštadienio išpuoliu.

Sprogmenų nerado

 

Kopenhagos policija antradienį baigė saugumo operaciją teritorijoje aplink praeitą savaitgalį įvykdyto mirtino išpuolio vietą, neradusi ten sprogmenų po to, kai buvo aptiktas „įtartinas paketas“.

„Tyrimas baigtas. Sprogmenų nėra. Teritorijos uždarymas atšauktas“, – policija parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Danijos policijoje buvo paskelbta aukšto lygio parengtis po savaitgalį įvykdytų išpuolių viename kultūros centre ir sinagogoje, per kuriuos žuvo du žmonės.

Policija taip pat suėmė vieną vyrą Mjolnerparkeno rajone, kuriame gyveno įtariamas užpuolikas Omaras El Husseinas, bet atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, kad tas areštas susijęs su pastaraisiais išpuoliais.

Pirmadienį dviem vyrams buvo pareikšti kaltinimai dėl pagalbos įtariamam užpuolikui, kuris buvo nukautas sekmadienį per susišaudymą su policija. Tie vyrai buvo suimti 10 dienų.

„Šis tyrimas – labai didelis, labai sunkus. Reikia patikrinti daug stebėjimo medžiagos ir duomenų internete. Tai milžiniškas ir komplikuotas tyrimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Steen Hansenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius