Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13 /14:12

Dar viena nesėkmė pradingusio Malaizijos lėktuvo paieškose: nepavyksta rasti iš palydovo pastebėtų nuolaužų

Dviem Vietnamo lėktuvams, kurie buvo pasiųsti patikrinti informacijos, gautos iš Kinijos palydovų, nepavyko aptikti jūroje plūduriuojančių objektų, kurie, kaip manyta, gali būti dingusio Malaizijos orlaivio nuolaužos.
Paviešintos palydovo nuotraukos
Paviešintos palydovo nuotraukos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai ketvirtadienį pranešė agentūros „Reuters“ žurnalistas, buvęs viename iš paieškose dalyvavusių lėktuvų.

Lėktuvas apsuko kelis ratus virš nurodyto rajono Pietų Kinijos jūroje, tačiau neaptiko jokių objektų, sakė žurnalistas, kuris buvo krovininiame lėktuve „Antonov An-26“, dalyvavusiame tris valandas trukusioje operacijoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paviešintos palydovo nuotraukos
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paviešintos palydovo nuotraukos

Vietnamo civilinės aviacijos administracijos vadovo pavaduotojas agentūrai AFP patvirtino, kad lėktuvai neaptiko jokių nuolaužų.

„Šįryt pasiuntėme du lėktuvus AN-26 patikrinti rajonų netoli Kondao salos, kur Kinijos palydovas užfiksavo tris įtartinus objektus. Abu lėktuvai jau grįžo, kol kas nieko neradome“, – sakė pareigūnas šeštąją dingusio orlaivio paieškų dieną.

Paskelbtos palydovo nuotraukos

Trečiadienio vakarą paskelbtos Kinijos palydovo nuotraukos, kuriose, manoma, užfiksuotos mįslingai pradingusio „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos. Kinijos pareigūnai teigia, kad trys jūroje plūduriuojantys objektai gali būti pirmieji įrodymai apie aviakatastrofą, rašo CNN.

Palydovo užfiksuotose nuotraukose matomi objektai yra gana dideli: vienas yra 13 metrų ilgio ir 18 metrų pločio, kitas – 14 metrų ilgio ir 19 metrų pločio, trečiasis – 24 metrų ilgio ir 22 metrų pločio. Pradingusio „Boeing 777-200ER“ sparnų ilgis yra apie 61 metrą, o pats lėktuvas yra 64 metrų ilgio.

CNN rašo, kad nuotraukas palydovas padarė kovo 9 dieną apie 11 valandą dienos – praėjus maždaug parai po lėktuvo dingimo, tačiau jos paviešintos tik trečiadienį.

Tai ne pirmas kartas, kai yra paskelbiama, kad galimai rastos užuominos, kas iš tikrųjų nutiko iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridusiam orlaiviui. Kitą dieną po jo dingimo buvo teigta, kad Pietų Kinijos jūroje rastos degalų dėmės yra tikriausiai iš „Malaysia Airlines“ lėktuvo. Vėliau skelbta ir kita nuotrauka su tariamomis Malaizijos lėktuvo detalėmis, tačiau paaiškėjo, kad jos – ne šio lėktuvo.

Malaizija atmeta pranešimus apie dingusio lėktuvo užsitęsusį skrydį ir kinų palydovines nuotraukas

Malaizija ketvirtadienį paneigė pranešimą, jog dingęs oro bendrovės „Malaysian Airlines“ lėktuvas skrido dar keturias valandas po to, kai dingo iš radarų ekranų, taip pat pareiškė, kad Kinijos palydovinėse nuotraukose, kurios pakurstė viltis pagaliau surasti prieš šešias dienas pražuvusį lainerį, nesimato jokių nuolaužų.

„Tie pranešimai netikslūs“, – Malaizijos susisiekimo ministras Hishammuddinas Husseinas sakė žurnalistams.

Jis pridūrė, kad Kinija informavo Malaiziją, jog minėtos palydovinės nuotraukos buvo paskelbtos „per klaidą ir kad jose nesimato jokių nuolaužų“.

Pasak JAV tyrėjų, tikėtina, kad lėktuvas, kuriame buvo 239 žmonės, galėjo nuskristi šimtus kilometrų nuo vietos, kur paskutinį kartą buvo stebėtas

Nutrūkus ryšiui, Malaizijos lėktuvas galėjo skristi dar kelias valandas

JAV tyrėjai įtaria, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ MH370 reiso lėktuvas skrido dar kelias valandas po to, kai pasiekė paskutinę patvirtintą jo buvimo vietą, pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“, cituodamas du informuotus šaltinius.

Pasak JAV tyrėjų, tikėtina, kad lėktuvas, kuriame buvo 239 žmonės, galėjo nuskristi šimtus kilometrų nuo vietos, kur paskutinį kartą buvo stebėtas, tačiau to incidento aplinkybės išlieka neaiškios, pridūrė laikraštis.

Civilinės aviacijos radarai paskutinį kartą patikimai užfiksavo tą lainerį šeštadienį prieš 1 val. 30 min. vietos laiku – praėjus mažiau nei valandai po pakilimo iš Kvala Lumpūro, kai lėktuvas skrido į šiaurės rytus per Tailando įlanką Pekino link.

Aviacijos tyrėjų ir nacionalinio saugumo pareigūnų nuomone, tas lėktuvas skrido iš viso penkias valandas, sprendžiant iš duomenų, kuriuos automatiškai išsiuntė „Boeing 777“ varikliai, atliekant įprastą priežiūros ir stebėsenos programą, nurodė „The Wall Street Journal“.

Antradienį skelbta, kad Malaizijos kariuomenė pranešė taip pat mananti, jog paslaptingai dingęs iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridęs „Malaysia Airlines“ lėktuvas daugiau nei 500 kilometrų skrido į vakarus po to, kai su lėktuvu prieš keturias dienas nutrūko ryšys.

Tuo metu Malaizijos karinių oro pajėgų vadas neigia, kad dingęs lėktuvas buvo pastebėtas radaro Malakos sąsiauryje, toli nuo savo suplanuoto maršruto, – skelbia BBC.

Reisu MH370 skridęs „Malaysia Airlines“ lėktuvas su 239 žmonėmis dingo anksti šeštadienį, pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius