Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauningo gatvė: R.Sunakas JK premjeru bus patvirtintas antradienį

Kadenciją baigiančiai buvusiai torių lyderei Liz Truss įteikus atsistatydinimo pareiškimą karaliui Karoliui III, Rishi Sunakas antradienį bus paskirtas jau trečiu šiais metais Jungtinės Karalystės ministru pirmininku, pranešė Dauningo gatvė.
Rishi Sunakas
Rishi Sunakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

L.Truss surengs paskutinį ministrų kabineto posėdį ir apie 10 val. 15 min. vietos (12 val. 15 min. Lietuvos) laiku padarys pareiškimą priešais naujajam lyderiui užleidžiamo Dauningo gatvės 10-ojo namo duris.

Tada karalius paskirs R.Sunaką ministru pirmininku. Apie 11 val. 35 min. (13 val. 35 min. Lietuvos) laiku televizijos transliuos naujojo vyriausybės vadovo kalbą.

Tapęs naujuoju Konservatorių partijos lyderiu, būsimasis Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas R.Sunakas pirmadienį pažadėjo užtikrinti „stabilumą ir vienybę“ ekonomikos krizės metu.

„Jungtinė Karalystė yra puiki šalis, bet neabejotina, kad mes susiduriame su didžiuliu ekonominiu iššūkiu“, – sakė jis žurnalistams ir, atrodo, atmetė pirmalaikių visuotinių rinkimų galimybę.

ES vadovai sveikindami naująjį JK premjerą pabrėžia stabilumo poreikį

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pirmadienį pasveikino būsimąjį Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką R.Sunaką, pabrėždamas, kad bendrų iššūkių akivaizdoje reikia „stabilumo“.

„Sveikiname Rishi Sunaką tapus JK ministru pirmininku. Dirbti kartu yra vienintelis būdas įveikti bendrus iššūkius, o stabilumo užtikrinimas yra raktas [norint] juos įveikti“, – platformoje „Twitter“ rašė Ch.Michelis.

Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola pirmadienį tviteryje taip pat pasveikino R.Sunaką tapus naujuoju britų premjeru ir pabrėžė, kad reikia „tvirtų ir konstruktyvių santykių su JK“.

„Europai reikia politinio ir ekonominio stabilumo šiuo didžiulių iššūkių laikotarpiu. Mūsų pagrindiniai interesai išlieka tie patys“, – sakė ji.

Tai, kad abu šie pareigūnai akcentavo stabilumą, atspindi ES viltis, kad R.Sunakas užims taikingesnę poziciją Briuselio atžvilgiu nei jo pirmtakai Borisas Johnsonas ir Liz Truss.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius