Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Cameronas žada nelengvą derybų su Europos Sąjunga kelią

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, penktadienį atvykęs į viršūnių susitikimą Rygoje, prognozavo, kad bus „pakilimų ir nuosmukių“ Londono pastangose iš naujo derėtis dėl narystės Europos Sąjungoje.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiame kelyje bus daug triukšmo, daug įkalnių ir nuokalnių“, – sakė jis, tačiau pridūrė esantis pasiryžęs užtikrinti ES reformas iki 2017 metų pabaigos, kada jis yra pažadėjęs surengti referendumą dėl galimo Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos.

„Britanija suinteresuota, kad tai pasisektų“, – pažymėjo D.Cameronas, atvykęs į ES ir šešių buvusių sovietinių respublikų viršūnių susitikimą.

Premjeras pageidauja, kad Britanija liktų Europos Sąjungoje, jeigu pavyks užtikrinti kai kurias Bendrijos reformas – pavyzdžiui, sugriežtinti migracijos kontrolę, kad atvykėliams iš ES šalių būtų suvaržyta galimybė naudotis socialinėmis garantijomis Jungtinėje Karalystėje.

Anksčiau D.Cameronas nurodė, jog pasinaudos Latvijos sostinėje vykstančiu susitikimu, kad išklausytų kitų Bendrijos lyderių nuomonę apie jo reikalavimus dėl pokyčių.

„Šiandien pradėsiu rimtas diskusijas su kolegomis lyderiais dėl ES reformų ir Jungtinės Karalystės santykių su ES peržiūros“, – buvo sakoma britų premjero paskelbtame pareiškime.

„Tai nebus lengvos derybos. Jos nebus greitos. Šiame kelyje bus skirtingų požiūrių ir nesutarimų. Tačiau tikiu, kad dirbdami drauge, stengdamiesi ir nenuleisdami rankų galėsime rasti sprendimus, kurie išsklaidys Britanijos žmonių būgštavimus ir patobulins visą ES“, – pažymėjo D.Cameronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius