Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sniego ir vėjo Slovėnijoje kilo chaosas keliuose, nutrūko elektros tiekimas

Dėl sniego audros ir stipraus vėjo Slovėnijoje pirmadienį kilo sumaištis keliuose, o kai kuriose šalies dalyse laikinai dingo elektra.
Dėl sniego audros ir stipraus vėjo Slovėnijoje pirmadienį kilo sumaištis keliuose
Dėl sniego audros ir stipraus vėjo Slovėnijoje pirmadienį kilo sumaištis keliuose / „AP“/„Scanpix“

Pareigūnai sakė, kad vėlai sekmadienį iškritęs sniegas per naktį sukėlė keliolika eismo įvykių, o nuvirtę medžiai užtvėrė vietinius kelius ir nutraukė elektros laidus, taip pat ir sostinėje Liublianoje.

Valdžios institucijos paragino slovėnus nekeliauti, jei tai nėra būtina. Pirmadienio rytą daugelyje šalies kelių dėl blogų oro sąlygų driekėsi didžiulės automobilių eilės.

Dėl stipraus vėjo kai kuriuose ruožuose buvo uždarytas greitkelis, jungiantis Adrijos jūros pakrantę su Liubliana. Oro sąlygų paveiktais šalies keliais uždrausta važiuoti sunkiasvorėms transporto priemonėms.

Meteorologų teigimu, tikimasi, kad iki antradienio snygis sumažės.

Dėl stipraus vėjo praėjusį savaitgalį ugniagesiams teko reaguoti į maždaug 200 pagalbos skambučių kaimyninėje Kroatijoje.

Joje pirmadienį dėl sniego taip pat sutriko eismas – dalis Adrijos jūros pakrantės ir kai kurios Kroatijos salos buvo padengtos sniego sluoksniu.

Valstybinė televizija HRT pranešė, kad dėl stipraus vėjo pirmadienį buvo sustabdyta dauguma keltų reisų, todėl daugelis Kroatijos salų liko atkirstos nuo žemyninės dalies.

Sostinėje Zagrebe vėjas nugriovė centrinėje aikštėje remontuojamo pastato pastolius, tačiau žmonės nenukentėjo. Dėl smarkaus sniego ir vėjo šiaurėje beveik visiškai sustojo eismas kalnuotame Kalnų Kotaro regione, nurodė HRT.

Gausus sniegas savaitgalį iškrito ir toliau į pietus esančioje kaimyninėje Juodkalnijoje – ten pranešta apie elektros tiekimo problemas atokiuose kaimuose.

Praėjusią savaitę Balkanų šalys dėl smarkių liūčių kovojo su potvyniais. Visame regione iš krantų išsiliejo daug upių ir upelių, vanduo užtvindė namus ir žemės ūkio paskirties žemę bei sukėlė nuošliaužų.

Serbijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad rado antrosios aukos, kurią pasiglemžė praėjusią savaitę kilęs potvynis šalies pietvakariuose, kūną. Du vyrai nuskendo, kai juos nunešė šėlstanti upė Novi Pazaro mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius