Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje patvirtintas pirmasis mirties nuo kiaulių gripo atvejis už Amerikos žemynų ribų

Britų pareigūnai sekmadienį patvirtino pirmąjį mirties nuo kiaulių gripo atvejį už Šiaurės Amerikos ir Pietų Amerikos ribų, kuris žymi naują šio viruso plitimo etapą.
Kiaulių gripo virusas
Kiaulių gripo virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiaulių gripo virusu A(H1N1) pasaulyje jau užsikrėtė beveik 30 tūkst. žmonių.

Trys dienos po to, kai Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) paskelbė pandemiją, Škotijos Vyriausybė pranešė, kad ligoninėje mirė kiaulių gripu sirgęs pacientas, taip pat sirgo ir kitomis ligomis.

Tai pirmasis mirties nuo šio viruso atvejis ne Amerikos žemynuose, kur, PSO duomenimis, iki šio penktadienio mirė 145 žmonės.

Vėliau Kanados sveikatos apsaugos pareigūnai patvirtino šeštąjį mirties nuo kiaulių gripo atvejį šioje šalyje; tas atvejis yra susijęs su šeštą dešimtį metų ėjusia moterimi, kuri taip pat sirgo „viena chroniška liga“.

Škotijoje miręs pacientas buvo tarp 10-ies dėl kiaulių gripo į ligoninę paguldytų žmonių. Iš viso Škotijoje yra patvirtinti 498 užsikrėtimo atvejai, o visoje Didžiojoje Britanijoje – 1261 užsikrėtimo atvejis.

„Apgailestaudami galime patvirtinti, kad vienas iš tų pacientų, kurie buvo ligoninėje ir, kaip patvirtinta, buvo užsikrėtę virusu H1N1, šiandien mirė“, – sakoma sekmadienį paskelbtame trumpame Škotijos Vyriausybės pranešime ir priduriama, kad tas pacientas sirgo ir kitomis ligomis.

Atstovas atsisakė patvirtinti šio paciento lytį ir amžių, bet žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad tai buvo moteris.

Virusu A(H1N1), kuris pirmą kartą buvo pastebėtas balandžio mėnesį Meksikoje, jau užsikrėtė beveik 30 tūkst. žmonių 74 valstybėse, rodo PSO duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius