Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas ieško naujos vietos respublikonų suvažiavimui

JAV prezidentas Donaldas trumpas antradienį pareiškė ieškąs naujos vietos šią vasarą numatytam Respublikonų partijos nacionaliniam suvažiavimui, Šiaurės Karolinos valstijai paskelbus, kad ji negali organizuoti šio renginio dėl koronaviruso pandemijos.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors D.Trumpas jau yra tikras, kad bus paskirtas respublikonų kandidatu dalyvauti lapkričio 3-iąją vyksiančiuose prezidento rinkimuose, rinkimų metais tradiciškai rengiamas nacionalinis suvažiavimas yra vienas pagrindinių Amerikos politinės arenos elementų.

Šįmet respublikonų nacionalinis suvažiavimas turėtų vykti rugpjūčio 24–27 dienomis.

D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ piktai užsipuolė Šiaurės Karolinos gubernatorių Roy Cooperį, pareiškusį, kad negali leisti organizuoti suvažiavimo, nes masiniai susibūrimai pandemijos metu kelia pavojų sveikatai.

„Dėl @ŠK_Gubernatoriaus dabar mes esame priversti ieškoti naujos valstijos 2020 metų Respublikonų nacionaliniam suvažiavimui“, – tviteryje rašė D.Trumpas. Prezidentas kaltino R.Cooperį, kad jis atima iš valstijos potencialias pajamas, kurių jai būtų atnešęs šis renginys.

„Gubernatorius R.Cooperis vis dar laikosi izoliacijos režimo ir neleidžia mums pasinaudoti arena, kaip buvo planuota ir žadėta“, – rašė jis.

R.Cooperis anksčiau antradienį išsiuntė Respublikonų partijai laišką, kuriame aiškina, kad dėl sveikatos apsaugos pareigūnų rekomendacijų dėl priemonių koronaviruso plitimui sustabdyti, suvažiavimas turėtų būti mažesnio masto, be to, jame turėtų būti laikomasi fizinio atstumo reikalavimų ir dėvimos apsauginės kaukės.

Demokratai svarstė galimybę rugpjūtį organizuoti virtualų arba mažesnį suvažiavimą, per kurį partijos kandidatu į prezidentus turėtų būti paskirtas Joe Bidenas. Tačiau D.Trumpas kol kas atmeta tokią idėją Respublikonų partijos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius