Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas keičia nuomonę apie NATO

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas pirmadienį sakė, kad glaudžiai bendradarbiautų su NATO šalimis kovoje su „Islamo valstybe“, taip pat jau aiškino, kad aljansas nėra pasenęs – kaip jis pats teigė anksčiau.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas pirmadienį aiškino, kad jeigu laimėtų rinkimus dėl JAV vadovo posto, jis pradėtų karą su „Islamo valstybe“ visuose frontuose – kariniame, kibernetiniame ir finansiniame, rašo „Reuters“.

„Mes taip pat šioje misijoje glaudžiai dirbsime su NATO“, – sakė D.Trumpas, kurio šio vasaros komentarai apie karinį aljansą sulaukė daug kritikos ne tik iš konkurentų ir NATO sąjungininkių, bet ir iš pačių Respublikonų partijos.

Tačiau dabar jau D.Trumpas demonstravo kitokią poziciją. Jis teigė, kad naujai priimtas aljanso požiūris į kovą su terorizmu privertė jį pakeisti nuomonę, ir jis nebemano, kad NATO yra atgyvenusi organizacija. Kaip pažymi „Reuters“, jis tikriausiai turėjo omenyje pranešimus, kad NATO juda naujo žvalgybos posto sukūrimo link, o tai pagerintų tarpvalstybinį dalijimąsi informacija.

D.Trumpas kovo mėnesį suabejojo NATO nauda. „Aš nepasisakau prieš NATO, bet organizacija turi pertvarkyta, modernizuota, – nerišliai samprotavo D.Trumpas. – Žinote, turime reikalų su NATO, kuri egzistuoja nuo Sovietų Sąjungos, kurios jau nebėra, laikų. Mums reikia arba persiorientuoti į terorą, arba reikia kažko kito, nes turime suburti valstybes“.

Liepos mėnesį jis pareiškė, kad NATO valstybės neturėtų tikėtis automatiško JAV atskubėjimo į pagalbą, jeigu būtų užpultos. Pavyzdžiui, jeigu Rusija pultų Baltijos šalis, jis visų pirma pažiūrėtų, ar jos yra įvykdžiusios savo įsipareigojimus JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius