Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas: SSRS sugriovė sovietų pajėgų dalyvavimas Afganistano kare

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad SSRS kariuomenės dalyvavimas Afganistano kare buvo Sovietų Sąjungos subyrėjimo priežastis.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas: SSRS sugriovė sovietų pajėgų dalyvavimas Afganistano kare / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Anksčiau Rusija buvo Sovietų Sąjunga. Afganistanas padarė ją Rusija, nes jie (SSRS) bankrutavo kariaudami Afganistane“, – sakė prezidentas per susitikimą su įvairių žinybų vadovais Baltuosiuose rūmuose.

„Priežastis, dėl kurios Rusija buvo Afganistane, yra ta, kad teroristai būtų patraukę į Rusiją. Jie (SSRS) buvo teisūs, kad ten buvo. Problema yra tai, kad tas karas buvo labai drastiškas. Ir jie tiesiog bankrutavo“, – sakė D.Trumpas, kurį citavo televizija „Fox News“.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad, jo nuomone, Afganistane turėtų būti ne Jungtinių Valstijų, o to regiono šalių kariai.

„Kodėl ten nėra Rusijos, kodėl Indija, Pakistanas ne ten? Kodėl ten esame mes? Mes esame už 6 tūkst. mylių (nuo Afganistano)“, – kalbėjo D.Trumpas.

Aiškindamas amerikiečių kontingento buvimą užsienyje, prezidentas pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos „nori padėti kitoms šalims ir žmonėms“.

Gruodį laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad D.Trumpas nurodė išvesti iš Afganistano dalį amerikiečių kontingento.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai Afganistane
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai Afganistane

Šaltiniai nurodė, kad kontingentą Afganistane artimiausiomis savaitėmis ketinama sumažinti maždaug 7 tūkst. karių. Šiuo metu Afganistane yra dislokuoti maždaug 14 tūkst. amerikiečių kariškių.

Vis dėlto Baltieji rūmai kiek vėliau patikino, kad prezidentas nedavė jokių nurodymų Pentagonui dėl JAV pajėgų Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius