-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas užsitarnavo oficialią buvusio kukluksklano vado paramą

„Balsavimas prieš Donaldą Trumpą šiuo atveju yra jūsų paveldo išdavystė“, – taip savo pasekėjus už skandalingąjį milijardierių ragina balsuoti baltaodžių viršenybės propaguotojas ir buvęs rasistinės organizacijos kukluksklano vadovas Davidas Duke'as, rašo naujienų svetainė usatoday.com.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo radijo laidoje jis ragina rėmėjus balsus atiduoti už D.Trumpą, ir neremti kitų respublikonų kandidatų – Tedo Cruzo ir Marco Rubio.

„Remiu jo kandidatūrą ir remiu balsavimą už jį kaip strateginį žingsnį. Tikiuosi, jis darys viską, ko iš jo tikimės“, – laidoje „David Duke Radio Program“ rėžė D.Duke'as.

Maža to, jis paragino savo sekėjus tapti savanoriais D.Trumpo rinkiminės kampanijos metu.

Jau anksčiau D.Duke'as D.Trumpo pergales Nevadoje ir Pietų Karolinoje buvo pavadinęs „istorinėmis dienomis“.

„The New York Times“ šią savaitę atskleidė sausį atliktos apklausos rezultatus, rodančius, kad beveik penktadalis D.Trumpo rėmėjų nesutinka su Emancipacijos aktu, kuris JAV pilietinio karo metais išlaisvino pietinių valstijų vergus.

Pats D.Trumpas kartą pareiškęs neturintis jokių rasistinių nuostatų. Vis dėlto, praėjusį mėnesį potencialus respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą buvo kritikuotas už tai, kad savo „Twitter“ paskyroje išplatino žinutę iš paskyros „WhiteGenocideTM” , kurią žmogaus teisių gynėjai laiko rasistinių nuotraukų platintoja.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius