Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Tuskas: nelegalios migracijos į Europą dienos baigėsi

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį pareiškė, kad „neteisėtos migracijos į Europą dienos baigėsi“, kalbėdamas po ES ir Turkijos viršūnių susitikimo, kuriame tartasi, kaip suvaldyti į Europą plūstančių migrantų srautą.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Premjeras (Ahmetas Davutoglu, Achmetas Davotohlu) patvirtino Turkijos įsipareigojimą priimti paspartintai grąžinamus visus migrantus, atvykstančius iš Turkijos į Graikiją, kuriems nereikalinga tarptautinė apsauga“, – sakė ES prezidentas per spaudos konferenciją.

„Visi minėti sprendimai siunčia labai aiškią žinią, kad neteisėtos migracijos į Europą dienos baigėsi“, – pridūrė D.Tuskas.

Visi minėti sprendimai siunčia labai aiškią žinią, kad neteisėtos migracijos į Europą dienos baigėsi, – pridūrė D.Tuskas.

A.Davutoglu atkartojo D.Tusko poziciją per bendrą spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris.

„Padarėme drąsų sprendimą, sutikdami priimti visus neteisėtus migrantus, vykstančius iš Turkijos į Graikiją, neatsižvelgdami į jų kilmės šalį“, – sakė A.Davutoglu.

„Priimsime juos remdamiesi prielaida, kad kiekvienam sirui, kurs bus sugrąžintas Turkijai iš Graikijos salų, teks kitas siras, kuris bus apgyvendintas Europoje“, – pažymėjo Turkijos lyderis.

Pasak jo, „šis iš esmės padėtį keičiantis sprendimas“ turi atgrasyti neteisėtą migraciją į Europą, gelbėti žmonių gyvybes ir sužlugdyti neteisėto žmonių gabenimo verslą.

J.-C.Junckeris taip pat sakė, kad šie sprendimai „keičia žaidimo taisykles“, nes jie nuties teisėtos migracijos į Europą kelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius