Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldo Trumpo reitingai prasti, tačiau jis dar gali laimėti 2020-aisiais

Paskutinė „Fox News“ skelbta apklausa parodė, kad įpusėjus prezidento kadencijai tik 38 proc. rinkėjų yra pasirengę prezidento rinkimuose ir vėl balsuoti už Donaldą Trumpą. 55 proc. apklaustųjų pareiškė, kad rinktųsi kitą kandidatą. Tai sutampa su ankstesnių apklausų duomenimis, kuriose didžioji dalis rinkėjų nurodė norintys, jog prezidentu būtų kas nors kitas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

CNN žurnalistas Harry Entenas teigia, kad tokie rezultatai niekieno nenustebino, nes JAV prezidento neremiančių žmonių yra daugiau, nei jį remiančių.

Tai rodo, kad rinkėjai nėra patenkinti tuo, kaip D.Trumpas susitvarko su prezidento pareigomis.

„Nepaisant to, kad apklausų rezultatai vieni kitiems neprieštarauja, aš nebūčiau linkęs jiems suteikti per didelės reikšmės. Darbo vietų augimas ateityje yra daugiau pasakantis rodiklis“, – teigia žurnalistas komentare.

Rinkėjų nuotaikos įpusėjus kadenciją menkai nusako, koks galiausiai bus rezultatas.

Anot jo, rinkėjų nuotaikos įpusėjus kadenciją menkai nusako, koks galiausiai bus rezultatas.

Pavyzdžiui, 1980, 1992 metais rinkėjai pasisakė už tuos pačius prezidentus, tačiau šie po dviejų metų pralaimėjo rinkimus.

1984, 1996 ir 2012 metais apklausų rezultatai kuždėjo, kad rinkėjai nebenori to paties prezidento, tačiau rezultatas buvo priešingas.

Tai reiškia, kad D.Trumpas turi laiko išgelbėti savo skęstantį laivą. Ir tai, anot H.Enteno yra lengviau, nei gali pasirodyti.

Viskas ko reikia, tai palaikyti ekonomikos augimą.

„Anksčiau esu minėjęs, kad palaikančiųjų D.Trumpą reitingas daugiausiai laikosi ant to, kaip vertinama jo ekonominė politika. Pavyzdžiui, lapkritį ekonominė padėtis rinkėjų buvo įvertinta palankiai, tačiau respublikonai pralaimėjo Atstovų rūmų rinkimuose. Tai neturėtų stebinti. Darbo vietų skaičius negali padėti nuspėti kadencijos vidurio rinkimų rezultatų. Pirmųjų dviejų metų darbo vietų augimas taip pat neveikia, palankumo prezidentui reitingo. Prezidento rinkimai, kita vertus, yra visiškai kitas dalykas, nei kadencijos vidurio rinkimai ta prasme, kiek juos paveikia tuo metu esanti ekonominė situacija šalyje“, – teigia žurnalistas.

Anot jo, panagrinėjus statistinę informaciją nuo Antrojo Pasaulinio karo pabaigos, aiški koreliacija tarp darbo vietų augimo ir galutinių prezidento rinkimų rezultatų.

Jei ekonomika nenustos augusi ir dvejus paskutinius D.Trumpo prezidentavimo metus, istorija mus moko, kad jis gali laimėti.

Tačiau jei ekonomika susidurtų su sunkumais, tai galėtų tapti vinimi į D.Trumpo perrinkimo karstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius