-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donecko separatistai pasiruošę deryboms su Nadija Savčenko

Ukrainos prorusiški separatistiniai regionai atkreipė dėmesį į Aukščiausiosios Rados deputatės Nadijos Savčenko pareiškimą, kad padėtį konflikto krečiamuose šalies rytuose reikia spręsti taikiai, ir pareiškė, kad laikytų ją priimtina derybų partnere, jeigu šiai prieštaringai vertinamai veikėjai būtų suteikti Kijevo įgaliojimai.
Nadija Savčenko
Nadija Savčenko / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tokie jos pasisakymai Ukrainos politikos kontekste leidžia manyti, kad Kijeve vyksta kažkokie vidiniai elito žaidimai. Aišku, koks nors dialogas su N.Savčenko įmanomas, bet tik privačiai. Bendradarbiavimas dėl reguliavimo klausimo gali prasidėti tik tokiu atveju, jeigu jai bus suteikti reikalingi įgaliojimai, kurių ji šiuo metu neturi“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos separatistų derybininkas Vladislavas Deinega.

Donecko separatistai į N.Savčenko pareiškimą taip pat sureagavo gana skeptiškai.

„Kol N.Savčenko neturi reikalingų derybininkės įgaliojimų, jos pasisakymai yra privataus pobūdžio. Aišku, viskas priklauso nuo Ukrainos vidaus padėties, ir negalima atmesti varianto, kad rytoj ji jau turės pakankamus įgaliojimus. Tada bendradarbiavimo klausimų spektras bus nustatomas pagal jos įgaliojimų ribas“, – „Interfax“ sakė Donecko vyriausybės atstovas.

Pašnekovas pareiškė, kad kol kas bendravimas su N.Savčenko yra privačių pirminių konsultacijų pobūdžio.

„Tai kažkokie pirminių konsultacijų bandymai. Jie yra privačių susitikimų pobūdžio. Artimiausiu metu tokių susitikimų neplanuojama, bet atmesti to irgi negalima. Ji gali įvykti spontaniškai“, – sakė jis.

Anksčiau N.Savčenko pareiškė, kad situaciją Rytų Ukrainoje galima išspręsti tik taikiu būdu prie derybų stalo ir laikinai atsisakius pretenzijų į Krymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius