Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas: Libano lyderiai pažadėjo per dvi savaites suformuoti vyriausybę

Libano lyderiai pažadėjo per dvi savaites suformuoti naują vyriausybę, antradienį po derybų su politiniais blokais, diena anksčiau paskyrusiais naują premjerą, sakė į šią šalį atvykęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ko prašiau, dėl ko šį vakarą čia įsipareigojo visos politinės partijos be išimties, yra... vyriausybės suformavimas per 15 dienų, ne daugiau“, – sakė E.Macronas.

Prancūzijos prezidentas į Libaną nuvyko antrą kartą po rugpjūčio 4-ąją Beiruto uoste įvykusio didžiulio sprogimo, per kurį žuvo daugiau kaip 180 žmonių, dar tūkstančiai buvo sužeisti ir buvo sugriauti ištisi miesto rajonai. Cheminių medžiagų sprogimas taip pat pakurstė visuomenės pasipiktinimą šalies politiniu elitu.

E.Macronas paragino šalies lyderius pasinaudoti „paskutine galimybe“ inicijuoti politines reformas ir pažadėjo gruodžio mėnesį vėl apsilankyti Libane ir susipažinti su padaryta pažanga.

Jis dalyvavo kukliose iškilmėse, skirtose Didžiojo Libano – 1920-ųjų rugsėjo 1-ąją sukurtos Prancūzijos mandatinės teritorijos, dabartinės Libano valstybės pirmtakės – šimtmečiui.

Libano lyderiai pirmadienį, kelios valandos iki E.Macrono vizito, naujuoju šalies premjeru paskyrė diplomatą Mustaphą Adibą, kuriam teks užduotis spręsti šalį dar iki minėto sprogimo apėmusią gilią politinę ir ekonominę krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius