Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

E.Macronas nauju įstatymu nori spręsti Prancūzijos imigracijos problemas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, susiduriantis su dideliu spaudimu iš kraštutinių dešiniųjų oponentų, ketina antrą kartą pabandyti padidinti nelegalių imigrantų išsiuntimo iš šalies mastą.
Emanuelis Macronas
Emanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šalies lyderio centristų vyriausybė antradienį pristatė naujo imigracijos įstatymo projekto, kuris 2023 metų pradžioje bus oficialiai svarstomas parlamente, metmenis.

Šis mėginimas vyks praėjus vos ketveriems metams po to, kai E.Macrono pirmosios kadencijos metu 2018 metais buvo priimtas panašaus pobūdžio įstatymas, kuriuo taip pat buvo siekiama sumažinti įtampą dėl opaus politinio klausimo.

„Kalbama apie geresnę integraciją ir geresnį išsiuntimą iš šalies“, – antradienį radijui „France Info“ naujus pasiūlymus komentavo griežto kurso šalininkas, E. Macrono vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

„Mes norime tų žmonių, kurie dirba, o ne tų, kurie plėšia“, – pareiškė jis.

Pastarosiomis savaitėmis E.Darmaninas ir E.Macronas nevengia susieti imigracijos su nusikalstamumu – abu teigė, kad už maždaug pusę Paryžiuje įvykdomų smulkių nusikaltimų atsakingi užsieniečiai.

Savaitgalį kalbėdamas laikraščiui „Parisien“ E.Macronas teigė, kad naujuoju teisės aktu siekiama spręsti istorinio kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio susivienijimo, birželį tapusio didžiausia opozicine partija parlamente, iškilimo fenomeną.

„Mums reikia griežtos ir humaniškos politikos, atitinkančios mūsų vertybes, – sakė 44 metų politikas. – Tai geriausias priešnuodis prieš kraštutinumus, kurie maitinasi nerimu.“

Vidaus reikalų ministerijos duomenys rodo, kad šiuo metu Prancūzija išsiunčia apie 10 proc. migrantų, kuriems įsakyta palikti šalį. Šis rodiklis niekada nebuvo didesnis nei 20 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius