Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ebolos virusas priminė apie save – užfiksuota naujų susirgimo atvejų

Siera Leonė sekmadienį paragino laikytis didesnio budrumo, kad būtų užkirstas kelias potencialiam pakartotiniam Ebolos viruso protrūkiui, kai kaimyninėse Liberijoje ir Gvinėjoje buvo užfiksuota naujų šios ligos atvejų, bet sakė, kad sienos tarp Vakarų Afrikos šalių neturėtų būti uždarytos.
Vaikai Afrikoje
Vaikai Afrikoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Ebolos virusas

Šis perspėjimas buvo paskelbtas po to, kai Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) patvirtino, kad viena pacientė mirė nuo Ebolos viruso Liberijoje, kuri keliais mėnesiais buvo paskelbta įveikusia šį protrūkį. Naujų užsikrėtimo atvejų taip pat užfiksuota kaimyninėje Gvinėjoje.

Viena moteris mirė nuo Ebolos viruso Liberijos sostinėje Monrovijoje kovo 31 dieną, atvykusi iš Gvinėjos, kur naujas Ebolos viruso pliūpsnis pareikalavo aštuonių žmonių gyvybių, kai nuo kovo vidurio buvo užregistruoti devyni užsikrėtimo atvejai.

Dviem iš trijų velionės vaikų (penkerių ir dvejų metų) taip pat buvo nustatyta Ebolos infekcija.

Liberijos sveikatos apsaugos ministras Abu Bakarras Fofanah sekmadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad sienų uždarymas tarp šių trijų šalių „nėra teisingas atsakymas į esamas Ebolos grėsmes“.

„Mūsų išvados – viskas parengta ir mes nuolat stebime tiek pėsčiųjų, tiek automobiliais atvažiuojančių ir išvažiuojančių žmonių sveikatą“, – ministras sakė grįžęs po apsilankymo prie sienos su Gvinėja.

PSO ketvirtadienį paskelbė „nustačiusi epidemiologinius ryšius tarp naujų Ebolos karštinės atvejų Liberijoje ir dabartinio Ebolos protrūkio kaimyninėje Gvinėjoje, atlikusi intensyvius tyrimus ir atsekusi kontaktus“.

Liberija buvo labiausiai paveikta Ebolos karštinės epidemijos, kuri nuo 2013 metų gruodžio nusinešė 11,3 tūkst. žmonių gyvybių, daugiausia minėtose trijose Vakarų Afrikos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius