-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01 /16:08

„Energoatom“: Rusijos pajėgos pagrobė Zaporižios AE generalinį direktorių

Rusijos kariškiai sulaikė Zaporižios atominės elektrinės generalinį direktorių Ihorį Murašovą ir išvežė jį į nežinomą vietą. Pasak „Energoatom“, tai įvyko penktadienį.
Ihoris Murašovas
Ihoris Murašovas / „Energoatom“ nuotr.

Kaip pabrėžė „Energoatom“ prezidentas Petro Kotinas, I.Murašovą kelyje iš elektrinės į Enerhodarą sustabdė priešo patrulis. Vyrui buvo užrištos akys ir jis išvežtas nežinoma kryptimi.

Kol kas nėra jokios informacijos apie Ihorio Murašovo buvimo vietą ar jo likimą.

„Zaporižios atominės elektrinės generalinis direktorius yra licencijuotas asmuo – jam tenka pagrindinė ir išimtinė atsakomybė už Zaporižios AE branduolinę ir radiacinę saugą. Jo sulaikymas kelia grėsmę didžiausios Europoje atominės elektrinės darbui.

Reikalauju, kad Rusijos kariškiai, kontroliuojantys Zaporižios AE, „Rosatom“ darbuotojai, kurie taip pat neteisėtai dirba mūsų branduoliniame objekte, nutrauktų branduolinio terorizmo veiksmus prieš AE vadovybę ir personalą, nedelsiant paleistų elektrinės vadovą ir grąžintų jį į tarnybines pareigas, kad būtų užtikrintas saugus AE darbas“, – pabrėžė P.Kotinas.

Rusijos valdžios institucijos informavo Tarptautinę atominės energijos agentūrą (TATENA), kad Rusijos okupuotos Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės vadovas buvo „laikinai sulaikytas“ apklausai, praneša „Reuters“.

Rusų pajėgos Zaporižios AE ir Enerhodarą užėmė kovą.

Rusija atsisako sukurti demilitarizuotą zoną aplink elektrinę. Ukraina praneša, kad nuo rugpjūčio pradžios rusų pajėgos periodiškai apšaudo atominę elektrinę ir teritoriją aplink ją. Rusija savo ruožtu dėl apšaudymų kaltina Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius