Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EPP pagrindinis kandidatas atmeta aljansą su „bukagalviais“ AfD ir M.Le Pen

Europos konservatorių bloko pagrindinis kandidatas gegužę įvyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose penktadienį atmetė galimybę dirbti su kraštutinių dešiniųjų populistinėmis partijomis, o Vokietijos kraštutinių dešiniųjų „Alternatyvą Vokietijai“ (AfD) bei prancūzų nacionalistų lyderės Marine Le Pen partiją pavadino bukagalviais.
Manfredas Weberis
Manfredas Weberis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Manfredas Weberis iš Europos liaudies partijos (EPP) sakė, kad jo politika ir rinkėjai yra tik politinio spektro centre.

„Absoliučiai aišku“, kad jo centro dešinės blokas nesieks aljanso su Italijos kraštutinių dešiniųjų lyderiu Matteo Salvini ar Lenkijos valdančiąja partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), interviu laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė M. Weberis.

„Scanpix“/AP nuotr./NF vadovė Marine Le Pen
„Scanpix“/AP nuotr./NF vadovė Marine Le Pen

„Panašiai kovosiu, kad tokie bukagalviai, kaip iš AfD ar Le Pen partijos, negautų jokios politinės atsakomybės“, – pažadėjo vokietis M. Weberis.

EPP yra didžiausia ir įtakingiausia ES politinė grupė, tarp jos narių yra Vokietijos kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) ir jos seserinė partija – Krikščionių socialinė sąjunga (CSU), kuriai priklauso M. Weberis.

EPP trečiadienį sustabdė Vengrijos premjero Viktoro Orbano „Fidesz“ partijos narystę dėl nedemokratinio elgesio.

„Fidesz“ užsakytuose reklaminiuose plakatuose buvo vaizduojami Europos liaudies partijai priklausantis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris ir JAV gyvenantis liberalių pažiūrų milijardierius George'as Sorosas, neva skatinantys masinę migraciją į Europą.

„Scanpix“/AP nuotr./George'as Sorosas
„Scanpix“/AP nuotr./George'as Sorosas

Prieš Europos Parlamento rinkimus, kuriuose, kaip prognozuojama, populistai sustiprins savo pozicijas, M.Weberis taip pat paragino savo centro kairės kolegą Fransą Timmermansą apvalyti Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso bloką (S&D).

„Matau, kad jis nepakrutino nė piršto prieš socialdemokratus Rumunijoje, kurie yra kelyje į dalinį korupcijos legalizavimą“, – pareiškė M. Weberis.

Rumunijos kairiojo sparno vyriausybė konfliktavo su ES dėl teismų sistemos pertvarkos, kuria, pasak Briuselio, pakertama kova su korupcija.

M Weberis taip pat perspėjo, kad įvykiai Maltoje yra „tokie pat blogi“, ir atkreipė dėmesį į įtarimus dėl kontaktų tarp Maltos valstybės ir mafijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius