Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES diplomatijos vadovė F.Mogherini smerkia „visus išpuolius prieš žydus“

Europos Sąjungos diplomatijos vadovė Federica Mogherini pirmadienį Briuselyje susitikusi su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu pasmerkė „visus išpuolius prieš žydus, visur pasaulyje“.
Federica Mogherini
Federica Mogherini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Numatoma, kad ES šalių užsienio reikalų ministrai paragins B.Netanyahu iš naujo pradėti prasmingą dialogą, kuriuo būtų siekiama taikos su palestiniečiais.

B.Netanyahu apsilankymas Briuselyje yra pirmas per daugiau kaip du dešimtmečius Izraelio vyriausybės vadovo vizitas Europos Sąjungoje.

Jis vyksta JAV prezidentui Donaldui Trumpui oficialiai pripažinus Jeruzalę Izraelio sostine. Šį JAV sprendimą tarptautiniai lyderiai smerkė, bet B.Netanyahu sakė, kad dėl jo taika tapo įmanoma.

„Leiskite man griežčiausiai pasmerkti visus išpuolius prieš žydus, visur pasaulyje, įskaitant Europą, prieš Izraelį ir prieš Izraelio piliečius“, – sakė F.Mogherini prieš neformalius B.Netanyahu ir ES užsienio reikalų ministrų pusryčius.

F.Mogherini komentaras pasirodė po to, kai B.Netanyahu sukritikavo Europą. Anot jo, ES veidmainiauja smerkdama D.Trumpo sprendimą, bet ne raketas, leidžiamas į Izraelį iš Gazos Ruožo.

ES diplomatijos vadovė sakė, jog „blogiausias dalykas, kuris dabar gali nutikti, yra įtampos, smurto eskalavimas“, ir pakartojo ES poziciją, kad dviejų valstybių sprendinys su Jeruzale, kaip Izraelio ir Palestinos sostine, yra vienintelis tvarus būdas konfliktui išspręsti.

Ir izraeliečiai, ir palestiniečiai reikalauja Jeruzalės kaip savo sostinės. Ankstesni taikos planai užstrigdavo ties debatais, ar miestas turi būti padalytas, kaip tai turėtų būti atlikta ir kaip bus prižiūrimos jo šventosios vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius