Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES smerkia Honkongo žiniasklaidos magnato areštą

Europos Sąjunga, reaguodama į Honkongo žiniasklaidos magnato Jimmy Lai suėmimą, pirmadienį apkaltino Kiniją piktnaudžiavimu miestui primestu naujuoju saugumo įstatymu, siekiant suvaržyti spaudos laisvę.
Jimmy Lai
Jimmy Lai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) atstovas pareiškė, jog J. Lai areštas ir kratos jo laikraščio „Apple Daily“ biuruose „kelia baimę“ dėl žodžio laisvės Honkonge.

„Europos Sąjunga primena, kad pagarba žmogaus teisėms ir pagrindinėms laisvėms yra vienas svarbiausių Pagrindinio įstatymo [Honkongo konstitucijos] ir principo „viena šalis, dvi sistemos“ elementų“, – pažymėjo Peteris Stano.

„Be to, žiniasklaidos laisvė ir pliuralizmas yra demokratijos ramsčiai, kadangi jie yra gyvybiškai svarbūs atviros ir laisvos visuomenės komponentai“, – teigė J.Borrellio atstovas.

Per pirmadienį surengtą operaciją prieš J.Lai žiniasklaidos grupę „Next Digital“ 71 metų verslininkas ir dar devyni asmenys buvo sulaikyti dėl tokių kaltinimų kaip „susimokymas su užsienio jėgomis“.

Tai buvo naujausia policijos operacija prieš disidentus pagal naują nacionalinio saugumo įstatymą, įsigaliojusį birželio pabaigoje, nepaisant vietos masinių protestų ir tarptautinės bendruomenės susirūpinimo.

Pekinas pasveikino J.Lai areštą, o patį magnatą pavadino „prieš Kiniją nusistačiusiu kiršintoju“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius