Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos parlamentarai M.Tsahkna ir M.Mihkelsonas paliko partiją IRL

Buvęs Estijos valdančiosios „Tėvynės“ bei „Res Publica“ sąjungos (IRL) lyderis, gynybos ministras Margusas Tsahkna ir parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Marko Mihkelsonas pirmadienį pranešė paliekantys partiją.
Margusas Tsahkna
Margusas Tsahkna paliko partiją IRL / Viktorijos Savickos/15min nuotr.
Temos: 2 Talinas Estija

Nusprendžiau palikti „Tėvynės“ bei „Res Publica“ sąjungą. Šį sprendimą priėmiau dar pavasarį, kai partija nubalsavo prieš mano pasiūlymus dėl didesnio partijos atvirumo ir modernizavimo, – rašė M.Tsahkna socialiniuose tinkluose. – Tada man pasidarė aišku, kad ateityje mūsų keliai išsiskirs, o tai, kad nauja vadovybė išsaugojo senąjį kursą, tik sustiprino šį sprendimą.“

„Nusprendžiau palikti „Tėvynės“ bei „Res Publica“ sąjungą. Darau tai skaudama širdimi, nes per pastaruosius 16 metų šios partijos dėka įgavau daug naujos patirties ir radau draugų visam gyvenimui. Bet nieko nepadarysi; IRL, deja, nebėra ta politinė jėga, kurios pozicijos sutaptų su mano požiūriu į šiuolaikinę Estiją ir mūsų ateitį“, – pažymėjo M.Mihkelsonas.

M.Tsahkna ir M.Mihkelsonas liks parlamente kaip nepartiniai deputatai. Jie nežada dalyvauti šiemet vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius