-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Etiopijos premjeras pusę vyriausybės postų skyrė moterims

Etiopijos premjeras Abiy Ahmedas antradienį paskelbė sudėtį sumažinto ministrų kabineto, kurio pusę pirmą kartą sudaro moterys.
Abiy Ahmedas
Abiy Ahmedas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moterys 20 narių ministrų kabinete užima svarbių postų, įskaitant naujai įkurtą taikos ministro postą federalinei policijai ir žvalgybos agentūroms prižiūrėti, sakė Abiy Ahmedo administracijos vadovas Fitsumas Arega.

„Moterims paskirti svarbūs ministrų portfeliai, įskaitant Taikos, Prekybos ir pramonės, Gynybos ministerijas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Naujoji nacionalinės gynybos ministrė Aisha Mohammed yra pirmoji moteris šiame poste. Taikos ministrė Muferiat Kamil yra buvusi parlamento pirmininkė.

Ankstesniame ministrų kabinete buvo 28 nariai, tarp jų penkios moterys.

Vyriausybės performavimas yra naujausia iš didelių reformų, kurias Abiy Ahmedas vykdo nuo atėjimo į valdžią balandžio mėnesį, po daugiau kaip dvejus metus vykusių antivyriausybinių neramumų, iš dalies nulėmusių staigų jo pirmtako atsistatydinimą.

Tarp premjero inicijuotų priemonių buvo du dešimtmečius trukusio konflikto su kaimynine Eritrėja užbaigimas, kalintų disidentų paleidimas, anksčiau uždraustų grupių priėmimas atgal į šalį ir planai privatizuoti svarbias pramonės šakas.

42 metų Abiy Ahmedas į valdžią atėjo po antivyriausybinių protestų, kuriuos 2015 metų pabaigoje pradėjo dvi didžiausios Etiopijos etninės grupės, nepatenkintos griežtu Etiopijos liaudies revoliucinio demokratinio fronto (EPRDF) valdymu. EPRDF ir jo sąjungininkai kontroliuoja visas vietas parlamente.

Tačiau Abiy Ahmedo vyriausybę purtė etniniai susirėmimai kaimiškuose regionuose, įskaitant smurtą Etiopijos pietuose, dėl kurio iš namų turėjo bėgti beveik milijonas žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius