Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Parlamente Lenkijos ultradešiniųjų atstovas stojo prieš komisiją dėl savo seksistinių pareiškimų

Lenkijos ultradešinių pažiūrų parlamentaras penktadienį stojo prieš Europos Parlamento komisiją dėl seksistinių pareiškimų, kad moterims reikėtų mokėti mažiau, nes jos yra silpnesnės ir ne tokios protingos kaip vyrai.
Januszas Korwinas-Mikke
Januszas Korwinas-Mikke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

74 metų Januszas Korwinas-Mikke jau anksčiau buvo sulaukęs ES asamblėjos sankcijų dėl rasistinių komentarų ir pasisakymą apie Holokaustą.

„Žinoma, kad moterys turi uždirbti mažiau už vyrus, nes jos yra silpnesnės, mažesnės ir ne tokios protingos, todėl turi uždirbti mažiau“, – sakė J.Korwinas-Mikke parlamente trečiadienį.

Sulaukęs europarlamentarų skundų Europos Parlamento vadovas Antonio Tajani pradėjo tyrimą dėl „seksistinių pareiškimų“, už kuriuos gali būti skirta bauda arba nušalinimas nuo pareigų.

„Ponui Tajani apie incidentą iš karto pranešė keli parlamentarai“, – sakoma ketvirtadienio vakarą paskelbtame pranešime, kuriame priduriama, kad EP pirmininkas matė šios kalbos įrašą.

Pastarasis varlytę ryšinčio ūsuoto J.Korwino-Mikkes skandalingas pareiškimas nuskambėjo ispanų parlamentarei Iratxe Garcia-Perez sakant kalbą.

Nutraukęs pranešėją jis prabilo apie moteris sporte: „Ar žinote, kiek moterų yra geriausių šachmatininkų šimtuke? Galiu atsakyti: nė vienos“.

Į tai I.Garcia Perez atsakė: „Pagal tai ką jūs kalbate... aš neturėčiau teisės čia būti“.

„Manau, kad turiu ginti Europos moteris nuo tokių vyrų kaip jūs“, – pridūrė ji.

Anksčiau J.Korwinas-Mikke yra pareiškęs, kad nacių lyderis Adolfas Hitleris „nežinojo apie žydų naikinimą“, pabėgėlius pavadino „žmonių atmatomis“ ir vartojo rasistinį terminą kalbėdamas apie juodaodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius