-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungai dar toli iki sutarimo, kaip pasidalyti pabėgėlius

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris trečiadienį pareiškė, kad ES narėms vis dar „toli iki sutarimo“, kaip pasidalyti pabėgėlius.
Pabėgėlis Europoje
Pabėgėlis Europoje / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Šiuo metu diskusijos vyksta sunkiai, visi mano pokalbiai su kolegomis Europoje rodo, kad mes esame toli iki konsensuso ir vis dar daug prireiks įkalbinėjimų“, – sakė jis.

Taip F.W.Steinmeieris kalbėjo per spaudos konferenciją, surengtą kartu su savo kolega iš Italijos Paolo Gentiloni, trečiadienį po išvakarės vykusio ES vidaus reikalų ministrų posėdžio, kuriame taip ir nebuvo susitarta, kaip spręsti migrantų Viduržemio jūros regione krizę.

Šiemet į Europą atvyko daugiau kaip 100 tūkst. migrantų, iš jų vien Italijoje yra 60 tūkst., nurodo ES išorės sienų valdymo agentūra „Frontex“.

Šie ministrai nepriėmė jokio atsakymo į Europos Komisijos pasiūlymus dėl kvotų apie 40 tūkst. į Europą atvykusių prieglobsčio prašytojų iš Sirijos ir Eritrėjos ir 20 tūkst. sirų, gyvenančių stovyklose už Europos ribų, apgyvendinimo.

„Italija ir Vokietija, abi tikrai yra tos nuomonės, kad mums reikia pereiti prie teisingesnio (migrantų) paskirstymo Europoje, – sakė F.W.Steinmeieris. – Mūsų nuomone, geriausia būtų įvesti privalomas ES narėms kvotas.“

Šiemet į Europą atvyko daugiau kaip 100 tūkst. migrantų, iš jų vien Italijoje yra 60 tūkst., nurodo ES išorės sienų valdymo agentūra „Frontex“.

Vokietija pernai priėmė 200 tūkst. prieglobsčio prašytojų, o šiemet jų gali būti apie 450 tūkst.

F.W.Steinmeieris dar išskyrė Libijos vaidmenį, nes per ją keliauja daugiausia pabėgėlių.

„Jeigu mes nesugebėsime stabilizuoti teisėsaugos Libijoje, tuomet bus sunku bent kiek ryškiau sumažinti Libijos kaip pabėgėlių tranzito šalies vaidmenį“, – pažymėjo jis.

ES lyderiai į Briuselį rinksis deryboms birželio 25–26 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius