Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 20

F-16 naikintuvai grasina sugriauti Vladimiro Putino planą

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms gavus naikintuvų F-16, Rusijos karinis jūrų laivynas nebegalės pasislėpti net rytinėje Juodosios jūros dalyje, sako Hagos strateginių studijų centro analitikas Frederikas Mertensas.
„Moskva“ prieš nuskendimą
„Moskva“ prieš nuskendimą / Ekrano nuotr. iš „Twitter“ paskyros OSINTtechnical

Dėl Ukrainos raketų ir jūrų dronų atakų Kryme grėsmės Rusija buvo priversta perdislokuoti didelę dalį savo laivyno į Novorosijską. Rusija taip pat paskelbė apie planus įkurdinti savo karinio laivyno bazę dar toliau nuo Ukrainos – Očamčyre, esančiame Rusijos okupuotame Sakartvelo Abchazijos regione.

F.Mertensas pabrėžia, kad Očamčyras yra toli nuo Ukrainos esantis Juodosios jūros regionas.

„Tai, kad strateginis Juodosios jūros laivyno atitraukimas buvo neišvengiamas, rodo ir Ukrainos operacijų sėkmę, ir naują grėsmę [Rusijos kariniam laivynui], kai Ukraina gaus naikintuvus F-16“, – sako ekspertas.

Jis pabrėžia, kad F-16 naikintuvų gavimas reikš daug didesnę grėsmę rusams, nei šiuo metu gali sukurti Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Visų pirma šie lėktuvai gali išnaudoti prieštankinių raketų „Harpoon“ potencialą, todėl kyla grėsmė sužlugdyti Rusijos diktatoriaus V.Putino planą – teks trauktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius