Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinų sostinėje nušautas kriminalines naujienas nušviesdavęs žurnalistas

Maniloje nušautas vienas kriminalinių naujienų žurnalistas, pranešė policija ir jo bendradarbiai apie išpuolį, kuris papildė ilgėjantį neišaiškintų Filipinų žiniasklaidos darbuotojų nužudymų sąrašą.
Alexas Balcoba
Alexas Balcoba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

56 metų Alexas Balcoba buvo užpultas penktadienio vakarą Manilos centre, prie jo šeimos valdomos laikrodžių taisyklos, sakoma Nacionalinio spaudos klubo pranešime.

Klubo prezidentas Paulis Gutierrezas sakė, kad žuvus A.Balcobai, kuris dirbo bulvariniame laikraštyje „People's Brigada“, jau 34 žurnalistai nužudyti Filipinuose nuo 2010 metų, nors jokie įtariamieji nebuvo patraukti atsakomybėn.

„Nebaudžiamumo kultūros, susijusios su tais išpuoliais, valdžia dar nesiėmė spręsti, nepaisant dažno gyrimosi ir pažadų“, – pabrėžė P.Gutierrezas.

Pasak jo, ginkluoti užpuolikai, atakavę A.Balcobą, pabėgo motociklu. Kiti žurnalistai nuvežė sužeistą kolegą į ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis.

Manilos policija tik patvirtino, kad A.Balcoba buvo nušautas.

P.Gutierrezas sakė, kad policija patikino ištirsianti šį nužudymą.

Bendradarbiai nurodė, kad A.Balcoba buvo mažai žinomo laikraščio „People's Brigada“ reporteris ir skiltininkas, rašydavęs apie Manilos policijos darbą nuo 10-ojo dešimtmečio.

A.Balcoba – jau antrasis šiemet Filipinuose nužudytas žurnalistas ir 34-asis nuo 2010 metų, kai į valdžią atėjo prezidentas Benigno Aquino, nurodė Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga.

Jis taip pat yra 174-asis žurnalistas, nužudytas po nesmurtinio sukilimo, prieš 30 metų užbaigusio Ferdinando Marcoso diktatūrą, vienas profsąjungos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius