-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridos mokykloje šaudęs 19-metis N.Cruzas palikimą nori atiduoti savo išpuolio aukoms

Parklando mokykloje šaudęs Nikolas Cruzas savo palikimą, kuris gali siekti šimtus tūkstančių dolerių, nori atiduoti per jo ataką sužeistiems žmonėms ir žuvusių žmonių šeimoms, trečiadienį sakė jo advokatai.
Nikolas Cruzas teisme
Nikolas Cruzas teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vasario 14 dieną N.Cruzas atėjo į Marjory Stoneman Douglas mokyklą Parklando mieste Floridos pietuose ir iš pusiau automatinio šautuvo AR-15 pradėjo šaudyti į moksleivius ir darbuotojus.

Jam pateikta 17 kaltinimų tyčiniu nužudymu ir 17 kaltinimų bandžius nužudyti. Kaltintojai siekia mirties bausmės.

Per trečiadienio teismo posėdį Brauardo apygardos teisėja Elizabeth Scherer siekė nustatyti, ar N.Cruzas, kuriam iki šiol atstovavo valstijos advokatai, yra pajėgus susimokėti už savo gynybą.

Jo advokatai sakė dar negalėję nustatyti kaltinamajam po motinos Lyndos Cruz mirties pernai lapkritį atitekusio palikimo vertės, bet vietos žiniasklaidos pranešimuose cituojama N.Cruzą priėmusios šeimos informacija, kad jo patikos fonde gali būti iki 800 tūkst. dolerių (646 tūkst. eurų).

Tačiau jo teisininkų komanda pasiūlė visą galintį atsirasti turtą skirti N.Cruzo aukoms, o ne brangiai apmokamiems advokatams.

N.Cruzas, kuris dalyvavo teismo posėdyje netoli Parklando esančiame Fort Loderdeilyje, abejingai žvelgė į grindis. Jo rankos ir kojos buvo surakintos.

„P.Cruzas nenori šių lėšų, kad ir į kokius pinigus turėtų teisę“, – sakė advokatė Melissa McNeill.

Jis nenori tų pinigų. Jis norėtų, kad pinigai būtų paaukoti organizacijai, kuri, aukų šeimų nuomone, galėtų palengvinti sveikimą mūsų bendruomenėje ar galimybę šviesti mūsų bendruomenę apie problemas, pribrendusias per pastaruosius keturis ar penkis mėnesius“, – pridūrė advokatė.

N.Cruzas, kuris dalyvavo teismo posėdyje netoli Parklando esančiame Fort Loderdeilyje, abejingai žvelgė į grindis. Jo rankos ir kojos buvo surakintos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikolas Cruzas teisme
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nikolas Cruzas teisme

„Tegu tai atitenka tiems, kurie nukentėjo, taškas“, – sakė kitas jo advokatų komandos narys Howardas Finkelsteinas.

Šiuo metu N.Cruzo turtas yra 24 „Microsoft“ akcijos, vertos maždaug 2,2 tūkst. dolerių (1,8 tūkst. eurų), už kurias jis gauna dividendus, be to, jis turi teisę į 25 tūkst. motinos gyvybės draudimo dolerių (20,2 tūkst. eurų), kurių dar negavo.

Be to, jo motina, kuri mirė nuo kvėpavimo takų ligos, rugsėjo mėnesį gavo 3 333 dolerių (2,7 tūkst. eurų) anuitetą į bendrą su N.Cruzu sąskaitą. Šių pinigų šaltinis neatskleidžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius