-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“ įtakingiausia pasaulio moterimi vėl paskelbė Vokietijos kanclerę Merkel

Jungtinių Valstijų pirmoji ponia Michelle Obama yra 100 įtakingiausių pasaulio moterų sąraše, kurio pirmą vietą ketvirtus metus iš eilės užima Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Šis sąrašas, kurį kasmet sudaro žurnalas „Forbes“, buvo paskelbtas trečiadienį.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą į įtakingiausių pasaulio moterų šimtuką patekusi M.Obama užėmė 40-ą vietą, aplenkusi Amerikos televizijos pokalbių laidos vedėją Oprah Winfrey, atsidūrusią 41-oje vietoje, bei 42-ą vietą užėmusią Didžiosios Britanijos monarchę Elizabeth II.

Antrą vietą „Forbes“ sąraše išsaugojo JAV federalinės indėlių draudimo bendrovės (U.S. Federal Deposit Insurance Corp.) vadovė Sheila Bair, kuri pernai pirmą kartą pateko į įtakingiausių pasaulio moterų šimtuką, o dėl JAV ekonomiką ištikusios recesijos jos žinomumas ir įtaka padidėjo.

Sąrašas sudaromas išsamiai išnagrinėjus moterų profesinius pasiekimus, poveikį ekonomikai ir jų paminėjimą žiniasklaidoje.Dešimtuke liko ir pernai jame buvusios „PepsiCo“, „Anglo American“, „Temasek“, „Kraft Foods“, „WellPoint“ bei „Areva“ vadovės.

Sąrašas sudaromas išsamiai išnagrinėjus moterų profesinius pasiekimus, poveikį ekonomikai ir jų paminėjimą žiniasklaidoje.

Pirmą kartą į įtakingiausių moterų dešimtuką pateko JAV chemikalų milžinės „DuPont“ ir JAV naftos perdirbimo kompanijos „Sunoko“ vadovės, kurios iš jo išstūmė „Xerox Corp“ vadovę, nukritusią į 15-ą vietą, bei buvusią Amerikos valstybės sekretorę Condoleezzą Rice, kuri sausį pasitraukė iš posto ir apskritai nepateko į „Forbes“ sąrašą.

C.Rice valstybės sekretorės poste pakeitusi Hillary Clinton užėmė 36-ą vietą. Pernai H.Clinton buvo 28-oje vietoje, į kurią jai užkopti padėjo įtempta kova su dabartiniu JAV vadovu Baracku Obama dėl galimybės tapti Demokratų partijos kandidatu į prezidento postą.

JAV Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi išsaugojo 35-ą poziciją.

„Valdžios moterys pakyla į vadovaujamas pozicijas versle, Vyriausybėje ir filantropijos srityje žengdamos drąsius bei neįprastus žingsnius, – rašo „Forbes“. – Praėjo laikai, kai moterys manė turinčios dirbti vienam darbdaviui ir kantriai laukti paaukštinimo.“

„Labai ambicingos moterys... eina iš vienos kompanijos į kitą ir iš vienos pramonės šakos į kitą, su kiekvienu perėjimu sparčiai kopdamos karjeros laiptais ir pasinaudodamos galimybėmis, kurios leidžia joms įgyti įvairiapusės patirties“, – pažymi verslo leidinys.

55 metų A.Merkel 2005-aisiais tapo pirmąja moterimi, tapusia Vokietijos kanclere. Beveik neabejojama, kad jai pavyks išsaugoti valdžią po rugsėjo 27 dieną vyksiančių visuotinių rinkimų.

45 metų M.Obama žmonių palankumą pelnė už mokėjimą paprastai bendrauti, sveikos mitybos propagavimą ir paramą menininkams bei puikų stiliaus pojūtį, kuris jai pelnė geriausiai besirengiančios JAV pirmosios ponios reputaciją.

Visą įtakingiausių pasaulio moterų šimtuką galima rasti tinklalapyje www.forbes.com/women.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius