-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Francois Hollande'as: jokia Europos šalis negali būti atleista nuo pabėgėlių priėmimo

Jokia Europos šalis negali išvengti pareigos priimti pabėgėlių, kurie turi teisę į prieglobstį, sekmadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, netylant ginčams, kaip reikėtų spręsti teisingo migrantų, dideliu srautu plūstančio į Europą, paskirstymo problemą. Paskirstymas „turi apimti visas Europos šalis – nei viena negali būti atleista, arba mes ilgiau nebepriklausysime tai pačiai sąjungai, sukurtai remiantis į vertybes ir principus“, – pažymėjo F.Hollande'as per vizitą Maroke.
Francois Hollande'as
Francois Hollande'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Europa Pabėgėliai

Savo pastabas jis išsakė prieš trečiadienį vyksiantį ES nepaprastąjį viršūnių susitikimą, kuriame bus sprendžiamas ginčus keliantis klausimas dėl 120 tūkst. pabėgėlių paskirstymo Bendrijos narėse.

F.Hollande'as per spaudos konferenciją Tanžere sakė, jog nurodė savo vidaus reikalų ministrui Bernard'ui Cazeneuve'ui ginti planą dėl privalomų pabėgėlių priėmimo kvotų, kai jis antradienį, visų 28 Bendrijos lyderių susitikimo išvakarėse, susitiks su savo kolegomis.

„Užtikrinsime, kad šis mechanizmas yra efektyvus nepriklausomai nuo jo sąlygų, kad įsipareigojimai vykdomi ir kad ne visuomet pabėgėlius priima tos pačios šalys“, – sakė Prancūzijos vadovas.

Kai kurios Rytų ir Vidurio Europos šalys, ypač Vengrija, Lenkija, Čekija ir Slovakija, atsisako priimti migrantus pagal nacionalines kvotas, nustatytas atsižvelgiant į šalių gyventojų skaičių ir ekonomiką.

Pirmadienį numatytos šiuo metu ES pirmininkaujančio Liuksemburgo užsienio reikalų ministro derybos su kolegomis iš Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos, Rumunijos bei Latvijos, kuriose bus mėginama išspręsti nesutarimus tarp kaimynių pabėgėlių priėmimo klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius