-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FTB tyrėjus sudomino buvęs UKIP lyderis Nigelas Farage'as

Buvęs UKIP lyderis Nigelas Farage'as, pernai daug prisidėjęs prie „Brexit“, sudomino JAV federalinio tyrimų biuro (FTB) kontržvalgybos pareigūnus, tiriančius galimą Kremliaus ir Donaldo Trumpo komandos narių sąmokslą per praėjusių metų prezidento rinkimų kampaniją, rašo „The Guardian“.
Nigelas Farage'as dalyvavo respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo kampanijos renginyje Misisipės valstijoje
Nigelas Farage'as dalyvavo respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo kampanijos renginyje Misisipės valstijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šio dienraščio šaltinių teigimu, N.Farage'as FTB tyrėjų dėmesį patraukė dėl kontraktų su asmenimis, siejamais ir su D.Trumpo kampanija, ir su „WikiLeaks“ įkūrėju Julianu Assange'u, kurį, beje, buvęs UKIP lyderis kovą aplankė Ekvadoro ambasadoje Londone.

Būtent „WikiLeaks“ pernai paskelbė tūkstančius pavogtų elektroninių laiškų, kurie pakenkė Hillary Clinton. Įtariama, kad portalas per trečiąsias puses bendradarbiavo su Rusija.

Tiesa, N.Farage'as pats niekuo nekaltinamas – jis nėra įtariamasis. Bet „dominančio asmens“ statusas reiškia, kad FTB mano, jog jis gali turėti tyrimui naudingos informacijos.

„Žvalgybos tarnybos analizuoja kontaktus ir asmenis aplink juos. Brėžiant trikampį tarp Rusijos, „WikiLeaks“ ir D.Trumpo patikėtinių būtent Nigelo Farage'o pavardė sumirga dažniausiai“, – teigė vienas šaltinis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Farage'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Farage'as

N.Farage'as siejamas su ilgamečio D.Trumpo bendražygiu Rogeriu Stone'u, kuris yra prisipažinęs, kad bendravo su programišiumi „Guccifer 2.0“, įsilaužusiu į JAV Demokratų partijos serverius. JAV žvalgybininkai mano, kad šis programišius yra Rusijos agentas.

N.Farage'as atvirai simpatizuoja Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui – 2014 metais britas pareiškė būtent jį labiausiai gerbantis iš visų pasaulio lyderių.

Dešiniojo radikalo atstovas „The Guardian“ teigė, kad N.Farage'as niekada nedirbo su Rusijos pareigūnais, o dienraščio žurnalistų klausimus pavadino „kone isteriškais“: „Nigelas nėra buvęs Rusijoje, juolab dirbęs su jų pareigūnais.“

Bet į klausimus, ar N.Farage'as žino apie FTB dėmesį jam, ar jis pasisamdęs advokatą, kada jis pirmą kartą susitiko su D.Trumpu, buvusio UKIP lyderio atstovas neatsakė – kaip ir į užklausą, ar Kremliaus propagandinis organas RT jam moka už pasirodymus televizijos eteryje.

N.Farage'as atvirai simpatizuoja Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui – 2014 metais britas pareiškė būtent jį labiausiai gerbantis iš visų pasaulio lyderių.

Atrodo, kad su D.Trumpu jis pirmą kartą susitiko tik pernai rugpjūtį per rinkimų kampanijos renginį Misisipėje. Tačiau su D.Trumpo patikėtiniais ryšius jis užmezgė kur kas anksčiau.

Pavyzdžiui, su vyresniuoju D.Trumpo patarėju Stephenu Bannonu N.Farage'as susipažino dar 2012 vasarą – amerikietis, kuris domėjosi kraštutinių dešiniųjų judėjimais Europoje, pakvietė britą į Niujorką ir Vašingtoną.

Jau po rinkimų ir netikėtos D.Trumpo pergalės N.Farage'as kartu su išrinktuoju prezidentu pozavo jo dangoraižyje „Trump Tower“ Niujorke.

„Twitter“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Nigelas Farage'as Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“
„Twitter“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Nigelas Farage'as Niujorko dangoraižyje „Trump Tower“

Kiek vėliau D.Trumpas „Twitter“ net pasvarstė, kad N.Farage'as galėtų būti Jungtinės Karalystės ambasadorius Vašingtone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius