Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fukušimos žuvyse radiacija normą viršija rekordinius 258 kartus

Dvi žuvys, sugautos šalia avariją patyrusios Fukušimos atominės elektrinės, buvo rekordiškai užterštos radiacija. Žuvyse aptiktas radiacijos lygis net 258 kartus viršijo saugia laikomą normą, rašo „Times Live“.
Darbininkai Fukušimos AE teritorijoje
Darbininkai Fukušimos AE teritorijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žuvyse, kurios buvos sugautos už 20 kilometrų nuo atominės elektrinės, užregistruota 25,8 tūkst bekerelių cezio viename kilograme, skelbia Tokijo elektros energijos kompanija (TEPCO).

TEPCO atstovų teigimu, aukšto radiacijos lygio priežastis gali būti žuvų maitinimasis po atominės elektrinės avarijos užterštose vandenyno vietose.

Kompanija žada sugauti ir ištirti daugiau žuvų, taip pat paimti jų maisto ir vandenyno dugno mėginius, kad būtų galima nustatyti aukšto radiacijos lygio priežastis.

TEPCO teigia esantys nustebę dėl tokio užterštumo, kadangi anksčiau buvo užfiksuota žymiai mažesnė radiacija. Aukščiausias iki šiol užregistruotas radiacijos lygis žuvyse prie Japonijos krantų buvo 18,7 tūkst. bekerelių cezio viename kilograme.

Radiacija regione išplito, kai po 2011 metų Japoniją užliejusio cunamio Fukušimos atominėje elektrinėje įvyko avarija. Nelaimės padariniai išplito per visą vandenyną – radioaktyvios žuvys buvo sugautos prie Kalifornijos krantų.

Mokslininkai teigia, kad radiacija paveikė ne tik vandens gyvūniją – regione mutavo ir drugeliai. Užterštas oras ir vanduo pakirto ir japonų sveikatą. Praneša, kad daugiau nei trečdalis Fukušimos vaikų jau turi netipiško dydžio auglius skydliaukėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius