Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiojo kartvelo sugrįžimas: V.Zelenskis pasiūlė M.Saakašviliui kuruoti reformas Ukrainoje

Sakartvelo eksprezidentas ir buvęs Odesos regiono gubernatorius Michailas Saakašvilis trečiadienį pareiškė gavęs iš Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasiūlymą tapti ukrainiečių vicepremjeru reformoms.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Man labai didelė garbė gauti iš prezidento Zelenskio pasiūlymą tapti Ukrainos vyriausybės ministro pirmininko pavaduotoju reformoms. Aš taip pat turėjau labai turiningą ir naudingą pokalbį su ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu, su kuriuo išsamiai aptarėme visus klausimus, susijusius su mano galimu darbu vyriausybėje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė M.Saakašvilis.

Jis pažymėjo, kad rėmė V.Zelenskį per Ukrainos prezidento rinkimus ir su jo komanda sieja daug vilčių dėl Ukrainos ateities.

„Šį pasiūlymą ir savo sprendimą vertinu labai atsakingai, nes šaliai yra labai nepaprastas metas. Mūsų laukia labai sunkus laikotarpis kalbant apie ekonomiką ir apskritai apie šalies gyvenimą. Dabar turime būti kaip niekada drąsūs priimdami sprendimus ir vykdydami reformas“, – pabrėžė politikas.

M.Saakašvilis taip pat pranešė pristatysiantis Aukščiausiajai Radai savo skubių reformų programą ir konkrečias iniciatyvas, kurias parengė dirbdamas tiek Ukrainoje, tiek už jos ribų.

„Kartu su prezidento komanda esu pasirengęs dirbti su visomis patriotinėmis jėgomis Ukrainos parlamente ir su kitomis visuomenės politinėmis jėgomis, kad Ukraina galėtų turėdama kuo mažiau nuostolių ištverti dabartinę pasaulinę ekonomikos krizę ir susidoroti su visais iššūkiais.

Tikiuosi, kad būsiu patikimas komandos narys ir duosiu naudos Ukrainos žmonėms“, – parašė buvęs Sakartvelo prezidentas.

Jis pažymėjo taip pat besitikįs, kad Kijevui pravers jo patirtis palaikant ryšius su tarptautinėmis organizacijomis.

V.Zelenskis savo ruožtu pareiškė, kad M.Saakašvilis gali padėti Ukrainos vyriausybei, ir pakvietė jį pasidalinti savo įžvalgomis parlamente, paskelbė prezidentūra.

Anot jos, per susitikimą jiedu aptarė Sakartvelo eksprezidento „galimos pagalbos Ukrainos raidai viziją“.

„Michailas Saakašvilis žinomas tarptautinėje arenoje ir jau pademonstravo sėkmingą reformų įgyvendinimo patirtį“, – pridūrė V.Zelenskio kanceliarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius